Biff-bloggen i stor intervju

"Priserna skiljer stort mellan restauranger och då vill jag veta lite mer om köttet jag beställer så jag vet vad jag betalar för. Det kan höja upplevelsen för mig som gäst." 

"Jag tycker det kan jämföras med att beställa in ett vin. Då vill jag veta ursprungsland, druva och kvalitet",
säger Biff-bloggen i en intervju i tidningen Köttbranschen.

I intervjun avslöjar Biff-bloggen hur allting började, Biff-bloggens framtid och vad krogarna kan bli bättre på.

Stockholms bästa servitör

Förra veckan var Biff-bloggen på Jimmys på Söder. Vi käkade ribs och hamburgare. Det blir ingen officiell recension från besöket eftersom vi inte käkade någon biff.
Vi hade turen att kanske få Stockholms bästa servitör. Förutom att han var supertrevlig så var han var hela tiden med i matchen på ett proffsigt sätt. Han tittade till sina bord utan att avbryta eller vara påträngande, och hans timing och frågor var klockrena. Vi tappade till exempel en gaffel i golvet och då var han där på två sekunder och frågade om vi behövde en ny.
Det är svårt att sätta ord på det, men på något magiskt sätt lyckades han förmedla känslan av att han fanns där hela tiden och att vi ska köra vårt eget race tills det blir uppförsbacke och då kommer han och puttar på.
Även om han körde med modellen "det är bara att vinka om ni behöver något" så räckte det. Han såg direkt när man vinkade. Ingen behövde sitta med armen och vifta och stöna som en skolelev som vet svaret på alla frågor men som inte får ordet av läraren.

Maten då? Ja, ribsen var inte lika bra som de vi åt på Fridays senast. Burgaren var ok, smakade grillat på samma sätt som på Burger king. Svårt att veta om det är en komplimang eller en förolämpning.


Här hittar du alla recensioner

Alla Biff-bloggens recensioner samlade på ett ställe.
Klicka
här eller gå via kategorin recensioner i vänstermenyn eller skriv biff.blogg.se/category/recensioner.html i adressfältet.

Har Biff-bloggen skrivit om ditt favvoställe. Använd sökfunktionen för att hitta.


Dollys

 

Var på Dollys i förra veckan.

 

Det var en fredag + lönehelg. Många ställen var packade. Inte Dollys. Varför det är så, förstår jag inte. Stället är riktigt bra. Framför allt gillar jag att man får fyra valfria sideorders till varje biff-beställning, och att klyftpotatisarna är stora som hus.

 

Jag tog en typ 200 grammare. Normalt en för liten storlek för mig. Men med klyftpotatisarna och resten av sideorders blev det fullt tillräckligt.

 

Biff-bloggen har också tidigare testat Dollys. Läs mer här.