Dollys Saloon

Plats: Dollys Saloon och Steakhouse, Götgatan, Södermalm.
Tid: November 2006.
Miljö: Kinakrogen vid Skanstull har stängt och in har Dollys Saloon flyttat. Restaurangen ligger mittemellan Broder Tuck och Metro och hade vid vårt besök bara haft öppet i ett par veckor. Lokalen är ganska stor och byggd efter amerikansk saloon-modell med mycket trä, boots, indianporträtt, döda tjurskallar och Dolly Parton i högtalarna. Det finns också en rejäl bardisk och ett eget litet rökrum så att bolmarna inte behöver står utomhus och frysa. Restaurangen ger en mycket trevlig känsla och passar både balla grabbgäng och nykära par.
Meny: Vi fick bord med detsamma en halvsen onsdagkväll. Menyn är stor som ett hus och det är som att läsa en gammal DN när man vecklar ut. Utbudet är utmärkt. Tänk dig att du tar det bästa från alla andra biff-ställens menyer och sätter ihop dem till en enda smarrig matsedel (se hemsidan) för mer detajer. Dollys har starters och snacks och sideorders i massor. Prisnivån på sideordrarna är sympatiskt satta (salsa för 9 kr) så att man kan ösa på utan att plånboken skriker. Prisnivån överlag är i linje med Houston Steakhouse och Texas Long Horn (se tidigare recensioner). Dollys har också roliga specialmenyer till exempel Timerman dinner som består av Cowboy dinner, hink med 5 Budweiser och en dubbel stänkare (Jim Beam). Pris 555 kronor. 
Vi beställde: 1 American Dollar chips, 1 American ribeye (300g), 1 Regular ribeye (200g), 1 Pepsi, 1 Samuel Adams. I ribeye-menyn ingår 4 valfria side orders (wow!).
Kommentar: En kvart in på besöket gick snacket i riktningen att Biff-bloggen kan ha fått en ny favorit. Men tvivlet infann sig när servitören kom med våra chips. I korgen låg en bunt Desperado chips, inte American dollar chips som vi hade beställt. Ingen skugga ska falla på Dolly för det här. Vi hade länge diskuterat om vi skulle beställa Desperado chips eller Dollar chips, och vi kan inte svära på att vi sa rätt och pekade rätt när vi beställde. 
Maten serveras på stora långsmala tallrikar med varje side order prydligt nedtryckt i var sin bytta. Allt får plats och hela Dolly-konceptet ger ett genomtänkt intryck. 
Det här är mycket bra. Ribeye-biffen är bra, kocken har till och med spexat till biffen med lite timjan. BBQ-såsen smakar ordentligt med rök, salladen är rejäl och fräsch, cole slaw-röran smakar som den ska och potatisen är allt annat än underdimensionerad. 
Biff-bloggen lämnade Dollys nöjda och mätta och mycket nyfikna på allt vi inte beställde den här gången. Återbesöket är givet.    
Det bästa: Den väl tilltagna menyn, maten, känslan, konceptet. Dollys Saloon seglar upp som ny favorit bland stockholmsbiffar.
Det sämsta: Brödet som ställs fram när man beställt. Vanlig trist formlimpa. Bättre kan ni.
Bonus: Personalen har cowboyhatt.