Japansk biff

Tydligen finns det något som kallas för Wangubiff. Det är en japansk delikatess som kommit till Sverige.
Enligt uppgift är många svenskar beredda att betala 1500 kronor kilot för det åtråvärda japanska köttet.
Och enligt importören ökar försäljningen hela tiden och de sliter som djur för att kunna leverera till alla som vill ha.
Det får mig att tänka två saker:
1. Detta låter onekligen spännande och någonting som måste provas.
2. Japaner är speciella.

Jimmys i City - första bilden

Jimmycity
Nu finns den på riktigt.
Jimmys Steakhouse i City.
Biff-bloggens paparazzifotograf har varit ute och levererat det första bildbeviset.
Restaurangen ligger på Birger Jarlsgatan 41, bredvid Sturebiografen. Främsta konkurrenter på gatan är puben Spitfire med sina hamburgare, ett snofsigt hotell samt ett gäng sushi-ställen.

Långlunch på Jimmys

StickorBiff-bloggen tog en långlunch på skärtorsdagen. Vi lyckades spendera tre timmar på Jimmys på Södermalm - inte dåligt. Vi beställde en Biff Rydberg och en Hamburgertallrik. Dricka ingår och salladsbuffén var enorm. Vi satt i skinnfåtöljerna i restaurangens loungedel.
Solen sken in genom fönstret och Biff-bloggen diskuterade den nya Jimmysrestaurangen och den senaste tidens rykte om Jensens Böfhus.
Toppbetyg till Jimmys lunch. Det här kan bli en återkommande vana.
Bonus: Jag fick med en tändsticksask som souvenir.

Så grillar du biff - Hela listan

Wikipedia har en kanonsida om biff/steak som listar åtta olika nivåer på grillat kött.
Raw
Blue rare
Rare
Rare plus
Medium rare
Medium
Medium well
Well done
(Källa: Wikipedia)
Gå in och lär dig skillnaden så du är rustad inför nästa biff-besök. 
Där står också en hel del annat matnyttigt smått och gott om biff.