Nya tips på Kobebiff

Flera bra tips på Kobebiff eller wagyubiff eller japansk biff eller superdyr biff har kommit in bland läsarkommentarerna.
Missa inte det.
Läs mer här

Fridays special

Jag såg på nätet att Fridays har inlett någon höstkampanj som de kallar Steak Toppers.

För 229 kronor får du en 280 gr New York Strip eller en 340 gr Entrecote, samt potatis och sås.

Det är lite otydligt vad som egentligen ingår, eftersom det på kampanjbilden står att endast en side order ingår. Frågan är om de då menar en i varje kategori, sås, potatis etc. Annars så blir det ju lite dyrt, eftersom varje side-order kostar 20 kr.

Med vår tolkning, att både sås och potatis ingår, så tycker jag det verkar vara ett prisvärt erbjudande, som står sig väl mot ex. Texas Longhorn och andra. 

De hade också erbjudande om några smaksatta mojitos, vilket låter livsfarligt... gott

Vi får helt enkelt snart bege oss till Fridays, ta en ballong och prova detta.

Biff i DN

I söndagens DN publicerade tidningen några spännande rätter. Biffreceptet verkade onekligen delikat utan att vara pretentiöst - precis så som en riktig biff ska serveras :-) De passade också på att tipsa läsarna om biffställen i Stockholm. Som biff-nördar ser vi gärna att de kunde utökat listan en aning. Vi är också tveksamma till om Saddle & Sabre platsar på en sån begränsad lista.

Lunchsstängt på Broncos

Broncos har slutat med dagens lunch.
När jag gick förbi restaurangen i veckan var det stängt och öppettiderna på vardagar var ändrad till kl 16.00.
Tråkigt. Broncos hade en av de bästa lunchmenyerna. Bra variation, ordentlig mat, riktiga portioner.
Hoppas att det bara är en vintergrej.
Just området runt Rådmansgatan är svårt när det gäller luncher. Det finns en hel del fik, men ingen självklar lunchrestaurang.
Broncos luncher var ett säkert kort.

Biffstället Grill brann upp

Grill2

Här är vad som är kvar av restaurang
Grill.
Natten till 5 november brann den upp.
Troligen allt kött också.
Biff-bloggen kom till platsen (Drottninggatan 89) ungefär tio timmar efter att brandkåren fått larmet. Det luktar fortfarande rök och män med tjocka jackor arbetar med röj. Fönsterrutorna har krossats och man ser brända blommor och möbler.
Grill är i det närmaste utplånad. Totalt haveri i restaurangen, medan kontoren i våningarna ovanför endast verkar ha fått rök- och sotskador av lågorna.
- Det var väl så de ville ha det, säger en jobbarman till Biff-bloggen.
Hur menar du då?
- Ja, man har ju sett två personer springa härifrån, berättar mannen.
Så branden var anlagd?
- Jo, det verkar så.
Vet du om allt kött brann upp?
- Ingen aning.
Trots den rika köttmenyn och trots namnet Grill gjorde Biff-bloggen aldrig något officiellt besök på restaurangen med recension och allt vad det innebär. Mest för att det var så djävulskt dyrt. Det närmaste vi varit är i entren, men lokalen var fullsatt, som alltid, och det var lång väntetid så vi gick någon annanstans.
Vid ett inofficiellt besök i mars 2006 blev omdömet: De har stans bästa biff. Så är det bara.

NoneNone
None