Café Hollywood ger upp - blir italienare

Cafe Hollywood på Regeringsgatan/Gallerian (Biff-bloggen recension från februari 2005) finns inte längre.
Nu ligger det en italiensk restaurang där i stället. Den heter Piazza Fiore.
Piazza betyder torg på italienska - de har alltså inte stavat pizza fel på skylten.

Biff-bloggen goes international

Biff-bloggen har fått sitt första internationella bifftips.
Det kommer från läsaren/signaturen Martin Östlund. En 200-grams Kobebiff för 1200 spänn på
Mon cher ton ton i Tokyo.
Läs hans tips bland kommentarerna till inlägget om Kobebiff. Där eldas också ryktet att kossorna bakom kobebiffarna dricker öl.

Grillolja - en riktig rökare

sauceJag testar just nu en grillolja som jag köpt för 19,90 i min butik. Den heter BBQ Grill oil, Smokey Hickory och är av märket Caj P.
Den luktar riktigt bra, man känner rökdöften från hickoryt. Men den smakar lite klent.
Det är tänkt att den ska fungera som en marinad, man kladdar lite olja på biffen och sen får den ligga en stund innan man kastar den i pannan (stekpannan). Sen ska man pensla på lite under grillningen.
Jag har hunnit testa den till entrecote och fläskfile. Den funkade bäst till fläskfilen.
Det är svårt att avgöra hur mycket man ska dunka i. Jag är rädd för att overdosa samtidigt som den är helt meningslös om det inte ger nån smak.
Fortsättning följer.

Sno en ko

Sveriges Radio hakar på bevakningen av biffstölderna från Sveriges mataffärer.
- Nästan en gång i månaden tar vi nån som snattar kött, säger Jonas Lööf, chef för en affär i Älmhult.

Det börjar bli på allvar det här. När jag läste DN:s artikel tidigare i år visste jag inte om det var på riktigt. Jag hade svårt att tro på det där om specialtillverkade väskor som bifftjuvarna använder sig av. 
I Dagens Eko intervjuas Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel. Han brukar alltid dyka upp i tidningarna när det gäller kortbedrägerier eller snatterier. Om han säger att de har följt efter tjuvarna och sett hur de levererar sina snattebiffar till olika restauranger är det stort.
Min fråga bara: Varför griper ni inte tjuvarna i så fall?

Fast jag har fortfarande svårt att ta det här fenomenet på allvar. För det första har jag aldrig varit i närheten av att se något misstänkt när jag handlar. För det andra ställer jag mig frågande till om det verkligen kan finnas en ekonomi i det här? Om man nu gör valet att inte råna en guldsmedsbutik, vore det inte bättre att ge sig direkt på köttbilen som levererar biffarna till affärerna? Ett bifftransportrån helt enkelt. Eller bryta sig in på Scan? Eller kanske sno en ko?

Hornsgatan överraskar

I söndags gick jag förbi ett nytt steakhouse i Stockholm. Inte nytt nytt som i nytt har aldrig funnits förut, utan nytt nytt i bemärkelsen att jag inte visste att det fanns.
Stället hette Bull nånting och låg lite oväntat på Hornsgatan i höjd med Zinkensdamm. Grannar är pizzerian Platini, nåt kinahak och Dubliner southside tvärs över gatan.
På menyn utanför fanns det sirloin och biff 200g för 140kr samt 300g för 210. Normalnivå för 300-grammaren men hyfsat billigt för 200-grammaren.
Till rätterna ingår aioli, sås och potatis och kanske nån grej till tror jag. Det lät bra i alla fall.
Helt klart värd ett besök.

Biff-bloggens dagordning ser nu ut enligt följande:
1. Nya Jimmys i city (snart inte så ny längre).
2. Resturang Rosmarin, Hantverkargatan.
3. Bull-stället på Hornsgatan.
4. Mississippi Inn.