Japansk biff

Tydligen finns det något som kallas för Wangubiff. Det är en japansk delikatess som kommit till Sverige.
Enligt uppgift är många svenskar beredda att betala 1500 kronor kilot för det åtråvärda japanska köttet.
Och enligt importören ökar försäljningen hela tiden och de sliter som djur för att kunna leverera till alla som vill ha.
Det får mig att tänka två saker:
1. Detta låter onekligen spännande och någonting som måste provas.
2. Japaner är speciella.

Kommentarer
Postat av: Per Lundberg

Även kallad Kobe biff. Prisvärt i Thailand då den kostar vad en bra biff kostar här i Sverige.

2007-04-30 @ 14:16:20
Postat av: Steven Moller

Köttet heter Wagyu inte Wangu och det betyder ordagrannt "Wa=Japansk Gyu=Nöt" på japanska. Den kallas inte Kobe biff om den inte är styckad i Kobe Japan men certifierad Kobe biff produceras av Wagyu kött. Om Per här ovan ätit Kobe biff i Thailand för samma pris som en Biff i Sverige så var det nog inte kobe biff han åt utan en annan biff som säkert var mör och smakade gott men det var nog inte den riktiga varan men kopior är ju inte helt ovanligt i Thailand. Den finns i andra Butiker än maximat Strömstad, nämligen Ica tornet, Stocksund, NK-livs i city, Flygfyren, Norrtälje. Esperanto, Fredsgatan 12 med mera. Det är väldigt dyrt men också alltid av mycket bra kvalitet. Som kuriosa kan sägas att Wagyu köttet har extremt hög marmorering vilket gör smaken väldigt bra samt att fettet till stor består av nyttiga fetter vilket faktiskt gör att köttet har en kolesterolsänkande effekt.

2007-06-08 @ 14:14:50
Postat av: Biff-bloggen

Tack för ditt bidrag med expertkunskap, Steven. Intressant.

Postat av: Biff-bloggen

Förresten, är det sant att Wagyu-kossorna dricker öl?

2007-06-14 @ 16:53:22
URL: http://biff.blogg.se
Postat av: Martin Östlund

Rykten säger att kossorna både dricker öl och lysnnar på klassisk musik. Det viktigaste i själva uppfödandet är att dom inte ska utsättas för stress och således inte producera stresshormoner. Har ätit ett par kobebiffar i Japan och anser att det är där man ska äta kobebiff. För er som ska åka till Japan kan jag tipsa om en exklusiv kedja i tokyo som serverar mycket
god kobebiff. Man får 200 gr med diverse tilltugg för ca 1200 svenska kronor. Kedjan heter Mon cher ton ton. Googla på namnet så hittar man hemsidan. Har själv varit på den i nöjesstadsdelen roppongi men har bekanta som varit p å den somligger på 52:a!!! våningen med utsikt över Tokyo.

2007-07-22 @ 13:34:13
Postat av: Biff-bloggen

Stort, tack för ett kanontips. Var det du som pröjsade eller gick det på representationskontot...?
Mejla gärna Biff-bloggen eller kommentera mera och berätta om dina japan-erfarenheter.

2007-07-23 @ 21:30:48
URL: http://biff.blogg.se
Postat av: Jari

Nån sam har tips på restauranger i Stckholmsområdet som serverar denna delikatess??

2007-09-06 @ 20:29:02
Postat av: steven

GQ på komendörsgatan har det. Mvh Steven

2007-10-22 @ 19:30:27
Postat av: Lelle

Kobe biffen finns att köpa på Vinn stormarknad i häggvik..finns hängmörat kött från Hälsingestintan med..

2007-11-20 @ 19:52:45
Postat av: Keba

Martin Östlund:

Käkade Kobe biff på Shinjuku Mon Cher Ton Ton förra veckan och det var en upplevelse, egen teppanyaki-kock på 52a våningen med grym utsikt över Tokyo. Vi valde en kombination med seafood men det fanns även billigare alternativ från 10.000 Yen, ca 600 kronor. Det var första gången jag provade Kobe biff och det var faktiskt en besvikelse, köttet var väldigt mört men även otroligt fett. Det är säkert en vanesak men personligen föredrar jag en härlig Argentinsk biff framför att tugga fett från Kobe.

2007-11-27 @ 19:51:11
Postat av: Steven mnoller

I veckan kommer det komma in Wagyu från Chile till Sverige det är från samma producent som Thomas Keller (enda krögaren i världen med två 3 stjärniga michelain krogar) tog in i Sverige när han körde ett gästspel här i Sverige. Det har redan börjat säljas på butiker runt i Stockholm med omnejd.

2007-12-04 @ 11:03:09
Postat av: BD

jag är nyfiken på skillnaden mellan alla olika fina sorter.

tex kobe, (wagyu från chile), argentinskt och guldköttet som finns på östermalmshallen.

vilket tycker ni är mest prisvärt, vad är smakskillnaderna etc?

2008-01-06 @ 17:41:19
Postat av: Micke

Wagyu finns ibland på ICA Birkahallen på rörstrandsgatan i stockholm för 1299kr/kg om jag inte minns fel. Det är då uppstyckat i biffar om 150gr för cirka 200kr/st.

2008-01-06 @ 17:50:18
Postat av: Biff-bloggen

BD: Biff-bloggen har varken kollat upp eller testat nån av de sorterna du frågar om. Förhoppningsvis kan nån av läsarna ge dig ett bra svar.

2008-01-18 @ 17:22:49
URL: http://biff.blogg.se
Postat av: Jan

.
Är det någon som har specialistkunskaper i hur man steker Wagyu-köttet i japan och vad äter man till?

De två texterna nedan har jag hittat om ett fint svenskt kött:

* Gör som på de bästa restaurangerna i Japan där man serverar den dyra och unika Kobebiffen: Servera köttet med en ren senap som med sin exklusiva renhet förhöjer smaken på köttet.

* Grilla en halvkilosbit hårt på ytan, och låt sedan köttet gå färdigt i 100 grader varm ugn, till cirka femtio graders innertemperatur. Låt vila i tio minuter i folie (eller bakplåtspapper, inte lika varmt för köttet). Servera i tvärskurna skivor med smält smör och flingsalt.
.

2008-01-22 @ 21:30:44
Postat av: josephine

Nu har de kobe biff på Vi butiken i älvsjö. Det är en riktigt bra liten kvartersbutik som är inriktad på färskvaror och delikatesser. Där tar de 999kr/kg. Den såg riktigt fin ut.

2008-05-24 @ 20:57:36
Postat av: Johan

Jag har släpat med mig ett kilo från Japan och kollade bästa tillagnings tipsen.

Har även testat Australisk Wagyu som man kan köpa i b.la. Thailand. Oerhört god!



*Den SKALL serveras rare eller som mest medium-rare, då fettet annars smälter.

*Det skiljer mellan olika "cuts" så kolla upp det..

*Grilla/stek en ganska tunn stipsteak eller ribeye (ca 0,5-1 cm tjock) ca 1-1,5 min på vardera sidan och låt vila ca 10 minuter.



Lycka till!



2009-11-24 @ 13:16:57
Postat av: Maria

Här finns en intressant blogginlägg om kobebiff:

http://marianova.com/users/kebabbert/blog/kobe-biff

2011-08-16 @ 15:56:01
Postat av: Lars

Jag åt just en Wagyu biff från chile för en kvart sen.. fantastiskt smakrikt och gott och mört. Skivad spetskål till som jag stekte i lite msör och flingsalt.. Wagyu biffen stektes rare vilket jag föredrar. kostade 174 spänn för 0,194kg-- det var det värt-.

2012-01-27 @ 17:30:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback