Thank God it's Fridays, Stureplan

Plats:  Thank God it's Fridays, Stureplan.
Tid: Januari 2007.
Miljö: Thank God it´s Fridays, TGIF, är ett av få kvarvarande amerikanska koncept-kedjor som finns i världen, vid sidan av kedjor som Planet Hollywood och Hard Rock Café. Gemensamt för de alla är att de har en burgare, tex-mex, italian meny, mycket skyltar på väggarna, serveringspersonal med färggranna västar, dånande musik, blinkande neonskyltar, och biffar och burgare som nu för tiden knappt är större än McDonalds men oftast 3 gånger så dyra.
Meny: Bord direkt en lördagkväll vid halv nio-tiden. Bordet var nära det livliga barområdet, samtidigt som det var ordentliga soffor, och ett bra ät-bord. TGIF har ofta det livligt på helgerna... de har inget dansgolv, men i barområdet svingas många bägare öl, och framför allt färgstarka drinkar i snygga konstellationer. Ofta är, enligt vår uppfattning, skötsamma förortsungdomar i 19-årsåldern som tycker om en spännande, livfull och trygg miljö. För det känns tryggt på TGIF-

Så hur smakar då maten. 
Vi beställde: En Texas ribeye steak med pommes (fast vi fick mosad potatis), Jack Daniels baby back ribs. 2 Pepsi. 
Kommentar: Det var första gången Biff-bloggen testade Jack Daniels baby back ribs. Vi trodde först det var en krystad rätt, som ett resultat av kedjans samarbete med whiskey-märket. 
Men, smaken var allt annat än krystad. Whiskey skapade en sötma som satt som en smäck på både revbensspjällen och tillhörande pommes frites. Även steaken smakade utmärkt, den var rejäl, gissningsvis mellan 200-250g och bra grillad.
Det var dock väldkigt lite lull-lull runt maten... en ananasskiva var allt som levererades med spjällen, och "kockens grönsaker" som hörde till steaken var hackade i små små bitar som om det vore livsfarlig chili och sedan strött ovanpå biffen. Lite klent tycker Biff-bloggen, och omdömet blir nog att Fridays inte klarar att leva upp till sin prisnivå (biffen 225 kr). 
I övrigt snabb och bra service.

Det bästa: Blandningen av restaurang och livlig bar. Hyfsat glad personal som levererar hyfsat snabbt. Jack Daniels Baby Back Ribs hade god barbecue-smak och underbar barbecue-sås.
Det sämsta: Efterrättsmenyn. Visst det finns schyssta grejer, men det vore kul med lite förnyelse.
Bonus: Du får en ballong med kö-nummer, om du måste vänta på bord. Free refill om du dricker läsk.

Missade du Biff-bloggens tidigare recension av Fridays så hittar du den här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback