Texas Long Horn, Skånegatan

Plats: Texas Long Horn, Skånegatan 88.
Tid: Februari 2006.
Vi beställde: 2 entrecote ladies (inga tråkningar för valet av storlek!), 2 Coca-Cola.
Miljö: Skånegatan. Inte någon av mina favoriter i Stockholm och väldigt nära knarksöder (Nytorget). Mörkt och öde och lite läskigt. Men Texas Long Horn ska inte lastas för utomhusmiljön. Restaurangen på Skånegatan har en helt okej steakhousekänsla. Lite träbackar och tygsäckar i fönstret, trästolar och tegelväggar inomhus och rätt trångt gör att det påminner om de andra restaurangerna i kedjan. Just den här kvällen var stället fullproppat. En av tidningen Expressens fotografer med sällskap tittade in men fick vända i dörren.
Klientel: Ungdomligt. Inte många i lokalen hade fyllt 35.
Kommentar: Det är snabba ryck som vanligt. Meny i handen och drickabeställning tar inte alls lång tid. Attityden hos personalen är typiskt steakhouse, lite hård men hjärtlig, inte helt olikt Broncos.
Vi beställer och får in en liten sallad, inget avancerat, men ändå trevligt. BBQ-såsen och burken med relish står på bordet. Salladen håller en sysselsatt ungefär så länge som krävs för att det inte ska kännas långtråkigt att vänta på maten. När biffen kommer är det inget som överraskar. Allt är väldigt lika hur det ser ut på andra Texas Long Horn-ställen. Det enda tråkiga är som vi nämnt tidigare att det inte ingår några side orders. Vill man dryga ut sin biff-middag börjar det snabbt svida i plånboken.
Det bästa: Texas Long Horn är aldrig dåligt.
Det sämsta: Egentligen borde salladen serveras samtidigt med biffen. Då skulle det kännas som om den ingick i stället för att man använder grönsakerna till att slå ihjäl tid. Fast å andra sidan kanske inte riktiga steakhouse-killar käkar grönsaker.

Så har vi tyckt om de andra Texas Long Horn: St Paulsgatan, Upplandsgatan, Östermalm, Kungsholmen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback