Biff-bloggens superlista

Biff-bloggen listar de 10 bästa Biff-ställena:

1. Dollys Saloon
Har allt du kan önska dig till ett bra pris. Coolt koncept, bra personal, enorm meny.
2. Mäster Anders
Kanon-biffar. Dyrt, men kvaliteten klarar att matcha priserna.
3. Grill Ruby
Toppklass på köttet. Ligger i topp om det är bästa köttet du är ute efter oavsett pris.  
4. Jimmys Steakhouse, City
Personalen är mycket bra, lokalen trevlig och maten håller hög nivå.
5. Texas Long Horn, Skånegatan
Stabila biffar. Favoriten av Texas-ställena tack vare lokalen.
6. Texas Long Horn, St Paulsgatan
Ett tryggt val för biff-ätaren. Skön lokal, men lite liten vilket gör det svårt att få bord.
7. Houston Steakhouse
Helt ok. Enorm klyftpotatis. Saknar den rätta steakhouse-känslan.
8. Jimmys Steakhouse, Söder
På listan mest tack vare sin lokal. Hade placerat sig högre om maten varit lika bra.
9. Texas Long Horn, Östermalm
Precis som sina Texas-kolleger i maten. Lokalen är som en ölhall.
10. Broncos Bar
Vinner på sin sympatiska prisnivå. Bra utbud med rejäla biffar och såser.
-----------------
Bubblare: Texas Long Horn, Kungsholmen, Saddle and Sabre, Fridays. 

Läs alla Biff-bloggens recensioner här.

Sås-listan

Biff-bloggen listar sina favoritsåser till biff.

1. Jack Daniels-såsen (Finns på Fridays)
2. Jimmys BBQ-sås (Jimmys)
3. Paris Texas (Grill Ruby, Mäster Anders)
4. Dollys egen BBQ-sås (Dollys)
5. Relishen på Texas Long Horn (Texas Long Horn)
----------------------------------
Bubblare: Jensens Favoritsås (Jensens Böfhus)

Biff-bloggen listar...

Under länken Listor i vänstermenyn kommer Biff-bloggen inom kort att presentera olika topplistor för att bättre kunna guida till den bästa biffen. Listorna bygger på de recensioner vi gjort genom åren.

Först ut: Sås-listan - Biff-bloggen rankar sina favoritsåser.
Såserna som bedöms är endast såser som finns på de restauranger/steakhouse som Biff-bloggen besökt och recenserat.
Mormor Olgas hemlagade murkelsås kommer därför aldrig att platsa hur god den än är.


BBQ Steakhouse & Bar

Plats: BBQ Steakhouse & Bar, Kungsgatan, Hötorget.
Tid: Oktober 2008.
Miljö: Kickis på ett av Kungsgatans mer skumma partier har blivit ett steakhouse. Inrett som... inte alls. Väggarna är tomma och några värmeljus från Ikea lyser upp lokalen. Restaurangen är stor och kan ta in en hel det matgäster. Längst in finns en bardisk med möjlighet till barhäng.
Meny: Pizza, burgare, kött, side orders, förrätter, sallader, pasta och efterrätter. Ett riktigt bra urval. Till alla grillrätter ingår dessutom sallad, cole slaw, majs, bröd, bbq-sås och vitlökssås. Prisnivån är standard. Strax under 200 spänn för en 200g köttbit. Lite orosmoln att de hade erbjudande om fläskfilemedaljonger för 99kr. Det brukar signalera kvarterskrog.
Vi beställde: Entrecote 200g, klyftpotatis, Pepsi, entrecote 200g, potatisgratäng, Carlsberg Hof.
Kommentar: Frågan var om gamla Kickis kunde skaka av sig sunket och bli charmigt om de bytte namn och inriktning. Svaret är nej.
Vi fick bord direkt en lördag kl 19. Vi visades till ett plats som hovmästaren snabbt torkade av med en gammal servett som låg kvar. Därefter fick vi menyn. Sen fick vi vänta.
Två gånger kom en servitris och sa att hon snart kommer till oss. Sen fick vi beställa. Vi ville byta ut vitlökssåsen mot bearnaisesås på en av tallrikarna. Men fick till svar att de hade mycket att göra i köket. Däremot skulle det gå bra att köpa till den som extra.
Nu lovade servitrisen att höra efter. Men det är lite oroväckande att ett såsbyte blir en grej. Det talar för att köket arbetar som ett kebabställe med färdigpreparerade tallrikar där det bara är att slänga på köttet.
Vi fick in vår dricka. Servitrisen blandade ihop vem som skulle ha vad. Hon hämtade bestick och lovade även att komma förbi med servetter senare. När maten kom in var bearnaisemomentet fixat - men på fel tallrik. Vi löste det oss emellan genom att göra en potatis-switch. Och visst ingick allt som de lovade i menyn. Men det var max en matsked av allt, och brödet var en pizzakant. Kanske kunde man ha räknat ut det eftersom en sås är dyrare än en sallad på sideorder-menyn.
Fortfarande inga servetter.
Efter lite kladd med såserna var vi tvungna att hejda en annan servitris för att be om servetter. Hon sa nånting och försvann - länge. Vi hämtade egna servetter i baren. 
Det här var ju inte så bra. Maten smakade inte äckligt, men den hade ingenting som drar dig till restaurangen och det gör att prisnivån inte riktigt rimmar med vad som erbjuds.
Det bästa: Barnmenyn. Alla rätter heter nånting extra positivt som troligen ska sälja in maten hos kidsen. Några exempel: Toppenburgare, Megaribs, Superbiff, Grym grillkorv. Den enda rätten som de spelar ner är laxen, som får heta minilax. Det är orättvist. Vi tycker att laxen också borde fått heta super.
Det sämsta: Personalen hade inte tid med gästerna vid vårt besök. De sprang omkring som flipperkulor och hade inte koll på nånting. Deras kaos gjorde hela atmosfären orolig.