Broncos Bar

Plats: Broncos Bar, Tegnergatan.
Tid: Augusti 2006.
Meny: Bra husmanskost med pytt i panna och falukorv, men också rejäla biffar och hamburgare. Maten går att få i normalstorlek men också i Bronco size. 
Vi beställde: 1 Biffstek (300g) + extra sås, 1 entrecote (200g), 1 Heineken, 1 coca-cola. Till varje rätt ingår valfri potatis (pressad, stekt, mos etc) samt valfri sås (bearnaise, murkel etc).
Miljö: Lite av kvarterskrog utan att för den delen vara sunkig. Högt till tak och hög ljudnivå. Trästolar och träbord med klassisk rutig duk. Enkelt men fullt tillräckligt.
Väntetid: Vi fick bord direkt en onsdag klockan 20.
Kommentar: Broncos koncept känns som rejält med mat på ett privärt sätt. Allt restaurang-lull är bortprioriterat. Lite av krogarnas Ryanair kan man säga. Broncos är en restaurang som serverar mat, punkt slut. Servicen är lite slarvig (men helt tillräcklig), personalen har lite attityd (men är alltid charmig och trevlig), dukarna är inte superrent ultralinne (men helt ok) och maten är inte piffigt upplagd (men alldeles bra ändå). 
Det bästa: Priserna och portionerna.
Det sämsta: I ett annars välsorterat sortiment av såser att välja till maten saknas BBQ-såsen.
Bonus: Missa inte att besöka Broncos Bar för en dagens lunch.

Sanningen om biffen?

SvDlopsedelSvenska Dagbladet avslöjar på löpsedeln och i en artikel den
7 augusti att det är dåligt fett i biffen. Detta beroende på att kossorna som ger oss biffen bara käkar superfoder. Kor som
äter gräs får kött med mycket omega-3 fett och blir som fiskar. Kor som får superfoder för att växa och bli biffar smakar inte lika gott och är inte lika nyttiga. Det var roligt att läsa om renarna som fått superfoder och börjat smaka kossa istället. Sammanfattningsvis verkar det som att kor ska äta gräs.
Då mår de bäst. En bra nyhet år 2006.

Harry B. James

Plats: Harry B. James, City.
Tid: 2002, 2004, 2005, 2006
Vi beställde bland annat: The big starter combo och The BBQ Combo Plate (For big eaters only), Mexican Burger + cola. 
Miljö: Ett tåg som tuffar runt i taket. Lite diverse sportprylar och öl-skyltar på väggarna. Solida träbord och stolar. Soffarrangemang ala amerikansk diner.
Meny: Amerikansk, Tex-Mex
Väntetid: Nix, brukar oftast bara vara att slå sig ner. Lite strulig rutin för lunch- du tar sallad först, sen beställer du lunch, vilket är störande eftersom vi föredrar att lunchen tillagas medans vi plockar sallad (bra salladsbuffe under lunchserveringen).
Kommentar: Biff-bloggen tog vid ett av besöken The Big starter combo som huvudrätt. Att frossa i diverse förrätter som quesadillas, poppers och vitlöksbröd lät som en lockande tanke en bakfull söndag förra året. Och det var faktiskt schysst också, även om en person inte blir proppmätt på denna tallrik som kostar 127 kronor. Lökringar och poppers var också lite mjuka stundtals, men de gick ändå mycket bra att äta utan den fulla krispigheten. Nu över till flaggskeppet, det som tar Harry B. James från en vanlig sunk-plankstekskrog med sportpubsinredning till ett erkänt mat-hak - The BBQ Combo Plate. Tallriken, som serveras för 189 kronor, innehåller  revbenspjäll med BBQ-sås, sotad biff, lökringar, kycklingvingar, poppers, grillad majskolv, cole slaw och Pommes frites. Vi lovar att du blir mätt. Vilken festmåltid. Till detta får du en bytta med BBQ-sås. Majskolven står för det gröna, det nyttiga på tallriken. Resten är hardcore, amerikanskt, diesel och olja.
Det bästa: The BBQ Combo Plate
Det sämsta: Ibland saggar serveringen lite, de är lite i koma. Vi har dock överseende med det, eftersom de oftast är hyfsat trevliga. Sen så borde de göra om lunchserveringsrutinerna, så att gästen kan beställa innan denne dyker in i salladsbaren. Sen så skulle de kanske kunna släppa in lite mer ljus i stället, men det handlar mer om detaljer.

"Har ni skrivit att man måste vänta?"

Jensenlogo En arbetskamrat hade sett mig när jag var ute och fotograferade Jensens Böfhus på Vasa-
gatan. Häromdagen kom han fram till mig på jobbet och frågade vad jag höll på med. Jag visade honom Biff-bloggen och berättade att vi ätit på Jensens och skrivit om det.
- Har ni skrivit att man måste vänta? var det första han sa.