Grill Ruby - Grillat eller sågat?

Grill Ruby har länge varit Biff-bloggens favorit - i alla fall om vi tänker mer med magen än med plånboken. I vår recension HÄR hyllar vi mycket av kökets storhet, som bland annat varit att:

Personalen frågat i detalj hur vi velat ha köttet grillat.
Coca Cola i glasflaskor
Perfekt grillat kött
Toppklass på alla biff-tillbehör

Detta var sommaren 2005. Vi har inte besökt stället sedan dess, på grund av att plånboken varit oroväckande smal under perioden. Vi har ändå tänkt att stället haft en långsiktig klass och kvalitet som gör att det skulle vara lika bra om vi knallade in där idag.

Därför blev vi mycket förvånade och förbryllade när vi läste recensionen om stället i tidningen City.

Tyvärr finns inte artikeln online, men här är ett utdrag:
Grill Ruby i rejäl utförsbacke
Betyg: 2 av 5
"Krogen lever inte längre upp till sitt goda rykte eller mottot "det bästa av två världar". Grillkocken har svårt att få till köttet som vi vill ha det. Våra sirloinbiffar är hårt grillade utanpå och blodiga inuti oavsett hur vi beställt dem. Lammentrecoten (259 kr) dryper av fett, tillbehören känns oinspirerade och våra pommes frittes är inte varma. Bästa rätten är den rejäla cheeseburgaren. Med lite bättre bemötande från personalen hade betyget nått upp till en svag 3:a, mest för ställets sköna atmosfär. Vi konstaterar att det var mycket bättre förr."


Har världen blivit galen, eller Grill Ruby dåligt?

Svårigheten är nu... ska Biff-bloggen våga gå dit och testa om Citys recension stämmer... med risk för att bränna 400 kronor på en dålig biff? samtidigt är det svårt att avstå, om inte annat för att gå dit och ta en begravningsöl... en av stans bästa biff-hus kan ha gått ur tiden...

Trevlig helg!


Grillolja - the verdict

sauceEfter att ha testat Caj P:s grillolja Smokey Hickory under en tid är det dags för utvärdering.
Betyget blir 2 biffar: B B.
Grilloljan nådde aldrig några höjder. Den har den rätta doften, men smaken är inget särskilt. Det är möjligt att jag inte har låtit biffen marineras i oljan tillräckligt länge, men man vill ju helst äta biffen samma dag.
Dessutom är grilloljan svår att handskas med. I och med att det är en olja stänker det nåt förbannat i stekpannan. Och det är en miljon grader varma stänk som landar på handen.
Oljan funkade bäst till fläskfilé. Det gav en intressant knorr.
Kommer jag att köpa den igen? Nej, det har jag svårt att se.
I fortsättningen satsar jag hellre på en bra BBQ-sås för att höja smaken på biffen.

Jimmys - bäst på brunch

Biff-bloggen har recencerat Jimmys middagar tidigare. Nu vågade vi oss dit mitt på dagen. Och blev mycket positivt överaskade.

För bara 175 kronor serveras en grym brunch på Jimmys Steakhouse. Ni kanske tycker att 175 kronor är mycket, men då ska ni tänka på att ni får: Grillade revbensspjäll, prinskorvar, äggröra, hembakt bröd, coleslaw, tomat- och mozzarella-sallad, skagenröra, olika salamis, lax, guacamole, potatis-aioli (smakade helt okej), cesar-sallad, grönsaker, amerikanska pannkakor, pannacotta, chokladmousse etc.

Biff-bloggen har gjort omfattande djupdykningar i Stockholms brunchvärld. Tidigare tyckte vi Elverkets brunch var den bästa, bland annat med kycklingvingar, nudelsallad, lax och möjlighet att göra sina egna våfflor. Detta kostar cirka 170 kronor.

Men Biff-jätten Jimmys är bäst - konstaterade bloggen vid sitt senaste besök. Precis de grejorna man vill ha till brunch. Vi satt och spekulerade innan notan kom, vad kostar detta? hur mycket får det kosta för att vi fortfarande ska tycka att det är den bästa brunchen i nuläget? Vi kom fram till 225 kronor. Men brunchen kostar 175 och är därför bäst. Lite minus är dock att Colan kostade 30 kronor, borde kanske legat på 25, men det är detaljer en sån här dag.

Andra bra bruncher i Stockholm är: Clarion (lite för dyrt), Strand Hotell (Pressa din egen juice) och Siraps cafe där du får feta amerikanska pannkakor med blåbär och bacon på.