Texas Long Horn

Texas Long Horn, Hornsgatan.Plats: Texas Long Horn, Hornsgatan 180.
Tid: September 2006.
Meny: Se tidigare besök.
Vi beställde: 1 New York cut striploin 200g, 1 New York cut striploin 300g, 2 cola.
Miljö: Längt ner på Hornsgatan, förbi Hornstull och ner mot vattnet. En trevlig liten saloon med uteservering och stenhårda träbänkar.
Kommentar: Det här var den Texas-restaurang i Stockholm som Biff-bloggen hade kvar att besöka. Nu har vi gjort grand slam - samtliga 6 i huvudstaden. Texas Long Horn har en laid back-attityd och som gäst förväntar man sköta sig själv en hel del. Även om restaurangen har en skylt "vänligen invänta personal för placering" så är det bara vid högtryck man behöver bry sig. Nu var det inte många gäster och vi gick in och sa att vi tagit ett bord och plockat med oss menyn. Den lilla burken med salsa står inte framme, men efter att vi bett om den är det inga problem.
New York Striploin är en lång rund fläskfiléliknande köttbit. Till skillnad från entrecoten, som vi tidigare testat, är New York Striploin 10 kr dyrare (på 200g nivån). Vår 300-grammare har de inte lyckats med, den är rå inuti. Efter att vi bett kocken burna på den lite blir det bättre. 300-grammaren var egentligen en 260-grammare visade det sig. Ena änden bestod av en jättefettblobb.
Sammantaget var det ändå ett stabilt restaurangbesök utan höjdpunkter. Texas Long Horn lyckades ännu en gång att mätta Biff-bloggen.
Oväntat inslag: En fylletant dök upp. Enligt egen utsago "hade hon bott här i 30 år", och "vi visste minsann ingenting om livet". Hon satte sig bakom oss med en öl och en cigg. Men hon hade ingen tändare. Inte vi heller vilket gjorde oss till "idiotjävlar. Ska det vara så jävla svårt att få eld". Tårar. Ansträngt läge. Efter en stund avlägsnade hon sig från platsen. Men hon hann skrämma bort ett gäng på tre tjejer (en av dem har jobbat som reporter på Expressen). Enligt vittnen kallade hon även en i biff-patrullen för "Indian", vilket tydligen ska vara ett gammalt typiskt söder-uttryck.

Så har vi tyckt om de andra Texas Long Horn: St Paulsgatan, Upplandsgatan, SkånegatanÖstermalm, Kungsholmen.