Biff-doping?

Jag läste ett vanligt hederligt Mat för dagen-recept i Aftonbladet. Det handlade i och för sig om fisk men hade rubriken "Fuska till grillsmaken". Mitt i receptet kommer det - Blanda olivoljan med Liquid smoke i en stekpanna.
I slutet av receptet står att "Liquid smoke finns i de flesta livsmedelsaffärer. Några droppar ger rökig grillsmak".

Hur vanligt är det här? Det här är sensationella uppgifter. Frågan är hur man ska reagera. Är det Biff-doping eller ska det likställas med att krydda. 
Har du erfarenheter av Liquid smoke? Skriv gärna en kommentar.

Biff-bloggen i Metro

Biff-bloggen uppmärksammades i tidningen Metro i lördags (13/1).
Så hittar man den bästa biffen i stan. Läs artikeln
Stort.  

Thank God it's Fridays, Stureplan

Plats:  Thank God it's Fridays, Stureplan.
Tid: Januari 2007.
Miljö: Thank God it´s Fridays, TGIF, är ett av få kvarvarande amerikanska koncept-kedjor som finns i världen, vid sidan av kedjor som Planet Hollywood och Hard Rock Café. Gemensamt för de alla är att de har en burgare, tex-mex, italian meny, mycket skyltar på väggarna, serveringspersonal med färggranna västar, dånande musik, blinkande neonskyltar, och biffar och burgare som nu för tiden knappt är större än McDonalds men oftast 3 gånger så dyra.
Meny: Bord direkt en lördagkväll vid halv nio-tiden. Bordet var nära det livliga barområdet, samtidigt som det var ordentliga soffor, och ett bra ät-bord. TGIF har ofta det livligt på helgerna... de har inget dansgolv, men i barområdet svingas många bägare öl, och framför allt färgstarka drinkar i snygga konstellationer. Ofta är, enligt vår uppfattning, skötsamma förortsungdomar i 19-årsåldern som tycker om en spännande, livfull och trygg miljö. För det känns tryggt på TGIF-

Så hur smakar då maten. 
Vi beställde: En Texas ribeye steak med pommes (fast vi fick mosad potatis), Jack Daniels baby back ribs. 2 Pepsi. 
Kommentar: Det var första gången Biff-bloggen testade Jack Daniels baby back ribs. Vi trodde först det var en krystad rätt, som ett resultat av kedjans samarbete med whiskey-märket. 
Men, smaken var allt annat än krystad. Whiskey skapade en sötma som satt som en smäck på både revbensspjällen och tillhörande pommes frites. Även steaken smakade utmärkt, den var rejäl, gissningsvis mellan 200-250g och bra grillad.
Det var dock väldkigt lite lull-lull runt maten... en ananasskiva var allt som levererades med spjällen, och "kockens grönsaker" som hörde till steaken var hackade i små små bitar som om det vore livsfarlig chili och sedan strött ovanpå biffen. Lite klent tycker Biff-bloggen, och omdömet blir nog att Fridays inte klarar att leva upp till sin prisnivå (biffen 225 kr). 
I övrigt snabb och bra service.

Det bästa: Blandningen av restaurang och livlig bar. Hyfsat glad personal som levererar hyfsat snabbt. Jack Daniels Baby Back Ribs hade god barbecue-smak och underbar barbecue-sås.
Det sämsta: Efterrättsmenyn. Visst det finns schyssta grejer, men det vore kul med lite förnyelse.
Bonus: Du får en ballong med kö-nummer, om du måste vänta på bord. Free refill om du dricker läsk.

Missade du Biff-bloggens tidigare recension av Fridays så hittar du den här.

Första sms:et på två år

JensenlogoDet är kanske dags att berätta att Jensens Böfhus har en sms-tjänst som man kan prenumerera på för att få Biff-nyheter. Vid Biff-bloggens första besök på Jensens i mars 2005 anmälde vi oss.
I dag på nyårsdagen 2007 kom första sms:et.
Klockan 8 på morgonen.
Ett "bakis-tips": BBQ- eller kycklingburgare med Jensens Fries för 84 kronor.
Det tog nästan två år.
Vi hade slutat hoppas.
Inlägget "Har ni skrivit att man måste vänta" får en helt annan dimension nu.
Biff-bloggen hoppas på fler bra erbjudanden framöver.