Nytt ställe - Zink Grill

Biff-bloggen läste i Nöjesguiden om ett nytt Biff-ställe i Stockholm - Zink Grill.

Vi bestämde oss för att ta en tur förbi stället och kolla in hur det såg ut.

När vi kollade in menyn slogs vi av att det var höga priser. Stället serverar bara "finkött" och priserna blir därefter.

249 kronor för en 200 grams oxfile är väl ok om den är super, men problemet är att det inte ingår några tillbehör. Ska du ha potatis och sås till, sticker det iväg 45 kronor till.

Det var mysigt inrett men placeringen mitt på Biblioteksgatan gör nog att det snarare kommer fyllas av shoppingsugna än biffsugna.

Hur som helst blir det nog en recension framöver och man blir nyfiken om köttet slår Grill Ruby i kvalitet och därmed kanske i slutändan ändå är prisvärt.

Läs Nöjesguidens recension här

Fridays förenklar

Biff-bloggen tog en hamburgar-lunch på Fridays och upptäckte att kedjan ändrat och förtydligat sitt biff-erbjudande.

Eftersom det är en amerikansk kedja har de också ett klatschigt namn på det: "Steakhouse Selects"

Numera kan du som gäst välja mellan två köttsorter, New York Strip och Classic Ribeye. Står inget om hur stora dom är viktmässigt, men prismässigt ligger dom på 229 kronor.

Därefter väljer du bland följande såser och potatisar.

"Såser": Wild mushroom butter, Cajun cream sauce, Sun dried tomato pesto, Jack Daniel´s Glaze.
"Potatis": Broccoli with garlic butter, Grilled New Orleans corn cobb, Grean beans with oven roasted tomatoes, Cheddar cheese mashed potatoes, French fries

Det här är bättre än tidigare då man blev pådyvlad cheddarpotatismos om man exempelvis ville ha en biff hos Fridays. Med den nya valfriheten liknar deras upplägg numera stekhus som exempelvis Texas Longhorn och Houston Steakhouse, vilket är bra.

Kan också slå ett jätteslag för Jack Daniels Glazen om ni inte provat den. Brukar alltid beställa den som side-order till alla rätter jag beställer på stället. Finns otaliga sidor på nätet med människor som hyllar den.

Första gången jag provade den trodde jag den skulle vara ett krystat resultat av ett marknadsföringssamarbete: Jack Daniels sponsrar Fridays, alltså måste vi hitta på en krystad rätt med whiskey. Men icke, resultatet är lysande, Jack Daniels Glaze regerar.