BBQ Steakhouse & Bar

Plats: BBQ Steakhouse & Bar, Kungsgatan, Hötorget.
Tid: Oktober 2008.
Miljö: Kickis på ett av Kungsgatans mer skumma partier har blivit ett steakhouse. Inrett som... inte alls. Väggarna är tomma och några värmeljus från Ikea lyser upp lokalen. Restaurangen är stor och kan ta in en hel det matgäster. Längst in finns en bardisk med möjlighet till barhäng.
Meny: Pizza, burgare, kött, side orders, förrätter, sallader, pasta och efterrätter. Ett riktigt bra urval. Till alla grillrätter ingår dessutom sallad, cole slaw, majs, bröd, bbq-sås och vitlökssås. Prisnivån är standard. Strax under 200 spänn för en 200g köttbit. Lite orosmoln att de hade erbjudande om fläskfilemedaljonger för 99kr. Det brukar signalera kvarterskrog.
Vi beställde: Entrecote 200g, klyftpotatis, Pepsi, entrecote 200g, potatisgratäng, Carlsberg Hof.
Kommentar: Frågan var om gamla Kickis kunde skaka av sig sunket och bli charmigt om de bytte namn och inriktning. Svaret är nej.
Vi fick bord direkt en lördag kl 19. Vi visades till ett plats som hovmästaren snabbt torkade av med en gammal servett som låg kvar. Därefter fick vi menyn. Sen fick vi vänta.
Två gånger kom en servitris och sa att hon snart kommer till oss. Sen fick vi beställa. Vi ville byta ut vitlökssåsen mot bearnaisesås på en av tallrikarna. Men fick till svar att de hade mycket att göra i köket. Däremot skulle det gå bra att köpa till den som extra.
Nu lovade servitrisen att höra efter. Men det är lite oroväckande att ett såsbyte blir en grej. Det talar för att köket arbetar som ett kebabställe med färdigpreparerade tallrikar där det bara är att slänga på köttet.
Vi fick in vår dricka. Servitrisen blandade ihop vem som skulle ha vad. Hon hämtade bestick och lovade även att komma förbi med servetter senare. När maten kom in var bearnaisemomentet fixat - men på fel tallrik. Vi löste det oss emellan genom att göra en potatis-switch. Och visst ingick allt som de lovade i menyn. Men det var max en matsked av allt, och brödet var en pizzakant. Kanske kunde man ha räknat ut det eftersom en sås är dyrare än en sallad på sideorder-menyn.
Fortfarande inga servetter.
Efter lite kladd med såserna var vi tvungna att hejda en annan servitris för att be om servetter. Hon sa nånting och försvann - länge. Vi hämtade egna servetter i baren. 
Det här var ju inte så bra. Maten smakade inte äckligt, men den hade ingenting som drar dig till restaurangen och det gör att prisnivån inte riktigt rimmar med vad som erbjuds.
Det bästa: Barnmenyn. Alla rätter heter nånting extra positivt som troligen ska sälja in maten hos kidsen. Några exempel: Toppenburgare, Megaribs, Superbiff, Grym grillkorv. Den enda rätten som de spelar ner är laxen, som får heta minilax. Det är orättvist. Vi tycker att laxen också borde fått heta super.
Det sämsta: Personalen hade inte tid med gästerna vid vårt besök. De sprang omkring som flipperkulor och hade inte koll på nånting. Deras kaos gjorde hela atmosfären orolig.

Kommentarer
Postat av: Eri@hotmail.comk

Instämmer helt med föregående talare, samma såshistoria råkade vi ut för. Personalen var överlag trevlig, men tyvärr så var dom nog på sitt arbete första veckan då dom mestadels yrde runt och ej visste vad dom skulle göra. Första gången vi ej lämnat något i dricks någonsin, hoppas dom byter skepnad med ny ägare och satsar på kvalitet.

2010-11-09 @ 16:11:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback