Hört på stan - Jensens trestegsraket

Enligt avslöjande uppgifter till Biff-bloggen använder Jensens Böfhus en trevånings-stekugn.

På Jensens kan du bara beställa köttet rare, medium eller well-done.

Inte medium-rare.

Anledningen har varit ett mysterium fram tills nu.

Enligt uppgifter till Biff-bloggen har Jensens en ugn i flera etage som grillar köttet.

Ugnen har tre spår med olika hastigheter. Ska du ha köttet well-done åker det in på bandet på en våning. Ska du ha det medium är det en annan våning.


Jag antar att det är ungefär samma grillar som Burger King har för sina burgare.


Därför kan du bara få köttet rare, medium eller well-done. 

Det betyder att det inte är några handgrillande kockar på Jensens som sätter ner kniven och kollar om köttet är klart.

Det behöver inte vara negativt. Men det är synd att det begränsar hur du kan få ditt kött. Och det får en att fundera på om det finns fler hemligheter på Jensens...


Jensens Böfhus

Plats: Jensens Böfhus, Sveavägen.
Tid: Mars 2007.
Miljö: Trevlig lokal intill uppgången från T-Rådmansgatan. Det finns plats för rejält med gäster. Väggarna är av tegel, även om det ser ut som fejktegel på sina håll. Belysningen är soft och bra och det brinner en brasa i en glaslåda precis när man kliver in. Allt var sig likt från vårt besök våren 2005. Inte ens de grymt fula västarna som alla anställa måste ha på sig hade bytts ut.
Meny: En stabil blandning av snacks, förrätter, kyckling, fisk, kött och efterrätter. Jensens har sitt koncept och kör samma meny på samtliga restauranger. Inget nytt här heller.
Vi beställde: Snackkorg dubbel, 1 favoritbiff, (275 gram) 1 bearnaisebiff (200 gram), 2 pepsi + 1 vatten. Biffen serveras med grönsaker, stekt potatis och tillhörande sås (favoritbiff=favoritsås, bearnaisebiff=bearnaisesås etc). Det är no limits på sås och potatis vilket är trevligt.
Kommentar: Det är nånting med Jensens som inte är helt 100. Det är svårt att peka ut exakt vad det är, det är mer en känsla. Ta till exempel när vi kommer in i restaurangen: Lokalen är halvfull, vi ser snabbt 25 lediga bord, men ändå får vi inte gå och sätta oss. Vi haffar en i personalen och frågar om ett bord, men då hänvisar hon till Sara och hon kommer alldeles strax. Onödigt rörigt. Sen kommer Sara och vi får ett bord. Men beställningen går genom den första tjejen som kommit tillbaka nu när vi satt oss. Såna där onödiga småsaker hände när vi var på Jensens förut också. Det var alltid olika tjejer som hade hand om olika moment i beställningarna (jag skriver inte tjejer av slentrian, det är faktiskt bara tjejer som jobbar på Jensens).
Well, well, vi beställer och inga problem. Snacksen kommer och drickan (nya snygga Pepsi-glas) och biffen.
Snackkorgen är en bra starter. Den rekommenderar vi. Men biffarna var inte lika roliga i dag. De var lite ljumna, rätt salta, i övrigt smaklösa och faktiskt lite småsega. Men Jensens har supervassa köttknivar så man märker nästan inte att köttet är trist. Vi beställer in en extra omgång sås, men den kom aldrig.
Kvällen rullar på. Vi betalar, det kostar som ett normalt restaurangbesök, och så var det inte mer med det. En helt omärkvärdig upplevelse.
Det bästa: Vi var hungriga, vi åt och sen var vi inte hungriga längre.
Det sämsta: De tar 10 kronor för ett glas vatten. Otroligt. Men efter lite smart förhandling av Richard gick de med på att kvitta såsmissen mot vattenpriset. Alla fick känna sig som vinnare.  
Bonus: Halvvägs in i middagen flippar sällskapet vid bordet bredvid. Två damer av typen Ingrid och Barbro ska betala när de upptäcker ett erbjudande om mat+biobiljett för 179 kr. Varför hade ingen i personalen sagt nåt, undrade de. De hade ju ätit just det som stod på skylten? Palaver utbryter och våran tjej hamnar i skottlinjen. Damerna ber att få tala med chefen och de ger sig inte. De är mycket besvikna och skyller på allt möjligt. Ingridtypen hade minsann jobbat på restaurang när hon var ung och det ena och det andra och nu skulle de ha sin biobiljett. Men det sket sig för damerna och nu skulle de hämnas genom att berätta om det här för alla sina vänner.
Vi följde utvecklingen med stort intresse och behövde ingen biobiljett efter spektaklet. Ingen film kan återskapa den scenen. Stort.

Biff-bloggen besökte Jensens på Sveavägen i April 2005. Läs recensionen här. Biff-bloggen har också testat Jensens andra restaurang i City. Läs recensionen här.

Jimmys City

Vi har hört rykten om att Jimmys Steakhouse öppnat en filial i city.

Biff-bloggen testade Jimmys i januari 2006. Läs recensionen här.

Vi återkommer och ska försöka klämma in en recension av biffarna i city.


En till brunch - Jimmys Steakhouse

Jag gick förbi Jimmy´s Steakhouse på Södermalm och såg att de startat brunch.

Spännande, hoppas det är mycket texas över den :-)

Återkommer med en recension.

Dollys Saloon förbättrar

Biff-bloggen kan glädjande konstatera att Dollys lyssnar på gästerna och har bytt ut de tråkiga brödskivorna som tidigare serverades som aperitif. Istället serverar de nu goda nacho-chips och en skål salsa till alla gäster som väntar på beställningen. 

Det känns generöst, välanpassat och ännu ett skäl att besöka Dollys.


Brunch på Houston Steakhouse

Ett av Biff-bloggens favoritställen, Houston Steakhouse, fyllde 1 år i början av 2007. Nu har de breddat sitt utbud och börjat med brunch på helgerna. Vi har inte testat den än, men det känns som om det kan vara en höjdare.