Jensens Böfhus

Plats: Jensens Böfhus, Sveavägen.
Tid: Mars 2007.
Miljö: Trevlig lokal intill uppgången från T-Rådmansgatan. Det finns plats för rejält med gäster. Väggarna är av tegel, även om det ser ut som fejktegel på sina håll. Belysningen är soft och bra och det brinner en brasa i en glaslåda precis när man kliver in. Allt var sig likt från vårt besök våren 2005. Inte ens de grymt fula västarna som alla anställa måste ha på sig hade bytts ut.
Meny: En stabil blandning av snacks, förrätter, kyckling, fisk, kött och efterrätter. Jensens har sitt koncept och kör samma meny på samtliga restauranger. Inget nytt här heller.
Vi beställde: Snackkorg dubbel, 1 favoritbiff, (275 gram) 1 bearnaisebiff (200 gram), 2 pepsi + 1 vatten. Biffen serveras med grönsaker, stekt potatis och tillhörande sås (favoritbiff=favoritsås, bearnaisebiff=bearnaisesås etc). Det är no limits på sås och potatis vilket är trevligt.
Kommentar: Det är nånting med Jensens som inte är helt 100. Det är svårt att peka ut exakt vad det är, det är mer en känsla. Ta till exempel när vi kommer in i restaurangen: Lokalen är halvfull, vi ser snabbt 25 lediga bord, men ändå får vi inte gå och sätta oss. Vi haffar en i personalen och frågar om ett bord, men då hänvisar hon till Sara och hon kommer alldeles strax. Onödigt rörigt. Sen kommer Sara och vi får ett bord. Men beställningen går genom den första tjejen som kommit tillbaka nu när vi satt oss. Såna där onödiga småsaker hände när vi var på Jensens förut också. Det var alltid olika tjejer som hade hand om olika moment i beställningarna (jag skriver inte tjejer av slentrian, det är faktiskt bara tjejer som jobbar på Jensens).
Well, well, vi beställer och inga problem. Snacksen kommer och drickan (nya snygga Pepsi-glas) och biffen.
Snackkorgen är en bra starter. Den rekommenderar vi. Men biffarna var inte lika roliga i dag. De var lite ljumna, rätt salta, i övrigt smaklösa och faktiskt lite småsega. Men Jensens har supervassa köttknivar så man märker nästan inte att köttet är trist. Vi beställer in en extra omgång sås, men den kom aldrig.
Kvällen rullar på. Vi betalar, det kostar som ett normalt restaurangbesök, och så var det inte mer med det. En helt omärkvärdig upplevelse.
Det bästa: Vi var hungriga, vi åt och sen var vi inte hungriga längre.
Det sämsta: De tar 10 kronor för ett glas vatten. Otroligt. Men efter lite smart förhandling av Richard gick de med på att kvitta såsmissen mot vattenpriset. Alla fick känna sig som vinnare.  
Bonus: Halvvägs in i middagen flippar sällskapet vid bordet bredvid. Två damer av typen Ingrid och Barbro ska betala när de upptäcker ett erbjudande om mat+biobiljett för 179 kr. Varför hade ingen i personalen sagt nåt, undrade de. De hade ju ätit just det som stod på skylten? Palaver utbryter och våran tjej hamnar i skottlinjen. Damerna ber att få tala med chefen och de ger sig inte. De är mycket besvikna och skyller på allt möjligt. Ingridtypen hade minsann jobbat på restaurang när hon var ung och det ena och det andra och nu skulle de ha sin biobiljett. Men det sket sig för damerna och nu skulle de hämnas genom att berätta om det här för alla sina vänner.
Vi följde utvecklingen med stort intresse och behövde ingen biobiljett efter spektaklet. Ingen film kan återskapa den scenen. Stort.

Biff-bloggen besökte Jensens på Sveavägen i April 2005. Läs recensionen här. Biff-bloggen har också testat Jensens andra restaurang i City. Läs recensionen här.

Kommentarer
Postat av: Fröken T

Jensens är ju danskt, med dansk känsla. Det är förmodligen det som är den störande känslan om man är 08:a? ;)

Postat av: Biff-bloggen

Ha, ha. Ja kanske är du nåt på spåren där, Fröken T. Biff-bloggen vill dock tillägga att vi inte har nånting emot Danmark.

2007-03-21 @ 22:54:57
URL: http://biff.blogg.se
Postat av: MrJET

Jobbade ett tag i i Köpenhamn i början av seklet och åt några gånger på Jensens Böfhus. Ser det mer som ett "snabbmatskoncept" utan kvalitetsamnbition än ett riktigt steakhouse. Med en hyfsad relation pris/kvalitet. Bra sammanfattning i bloggen att man äter och blir mätt. Mitt tillägg: Känslan efteråt är att man hade gjort det bättre själv.

2007-09-03 @ 13:14:16
Postat av: Biff-bloggen

Vi håller med om din parallell med snabbmatskonceptet. Har du nån känsla för hur stort Jensens är i Danmark egentligen?

2007-09-05 @ 16:11:10
URL: http://biff.blogg.se
Postat av: 15min lunch, Vi går på resturang!

Quote
"Det var alltid olika tjejer som hade hand om olika moment i beställningarna (Såna där onödiga småsaker hände när vi var på Jensens förut också. Det var alltid olika tjejer som hade hand om olika moment i beställningarna,jag skriver inte tjejer av slentrian, det är faktiskt bara tjejer som jobbar på Jensens)."

1st hovmästare/Hovmästarinna (dvs Sara denna kväll)vars uppgift är ansvar/klagomål och att placera gäster.

2. Det är 1 servitris på ca 9-15 bord. Dvs servitrisen som antagligen tog er beställning, hon är INTE hovmästare.

3. Servitriser/örer hjälper varandra, därför kan man få olika under besökets gång, (ex en hjälper till att gå ut med mat/ta en beställning, men du har fortfarande "din". Så det är _INTE_ så att de är olika på olika moment, det är snarare olika på olika stationer--> "bord"

Finns X-många fler servitörer på Vasagatan, och ett
fåtal på Sveavägen så de du skrev stämmer inte heller.

Sen att vattnet kostar 10kr, det är bara första glaset.. och det är efter kl 16.

Och en fördel med Jensens, är du missnöjd, reklamera då, sitt inte o sura resten av kvällen istället. (dem som inte har tid förstår jag)

Sen håller jag med om att väntetiderna på Jensens är inte de bästa. Men snälla, har ni 45min lunch, gå inte på resturang, iaf inte en som gör maten vid beställning.

2007-11-10 @ 12:45:33
Postat av: gott kött

jag blir bara trött när jag hör detta har ni varit på restaurangen på vasagatan? där är det nästan fler killar än tjejer som jobbar. det är ett steakhouse, inte ett andra grand hotel eller cafe opera. jag tycker att maten har en utsökt kvalitet. och har man bara 45 min lunch som ovan kanske man ska gå till mcdonalds istället.
fula västar säger ni... dålig smak säger jag.

2007-11-10 @ 12:53:11
Postat av: MrJET igen

Besökte Jensens på Vasagatan i somras och måste säga att det var riktigt surt. Halvdant kött med en alldeles fantastiskt äcklig "rödvinssås" som smakade varm körsbärssaft. Prefabricerad E-späckad gegga som inte varit i närheten av varken schalottenlök eller rödvin.Jensens är väldigt långt ifrån det som jag lägger i begreppet steakhouse. Jämfört med hur det var i Danmark när jag jobbade där så har Jensens blivit ännu mer snabbmat.Som svar på Biffbloggens fråga (från september) om hur stort det är i Danmark: Jag har aldrig hört någon dansk prata om Jensens. De finns lite här och där och rätt många verkar käka där. Men då istället för McD och KFC. Inget man berättar på jobbet "Åh ikväll ska vi till Jensens"...Vill man ha en riktigt bra köttbit går man till Hereford Beefstouw istället.

2008-11-27 @ 14:14:43
Postat av: MrJET

förresten: Att försvara 10 kr för ett glas vatten med att "det är bara första glaset och det är efter kl 16"...Du bara måste ju vara anställd på Jensens. Och fullständigt befriad från förmågan att ifrågasätta och tänka själv.Ungefär 5 kr per kubikmeter är vad vattnet kostar i Stockholm.Det är inte och kommer aldrig att bli OK att ta betalt för vanligt vatten på lokal.

2008-11-27 @ 14:24:12
Postat av: Linn

jag kan knappt tro att det är sant att de tar betalt för vattnet? det är nog för att jag ALDRIG någonsin kommer sätta min fot där. För helvete. Undrar om det gäller om man dricker rödvin också? Sjysst att ta in ett riktigt fine wine och be om vatten till och få betala för det.. hahaha...

2008-12-03 @ 21:41:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback