Saddle and Sabre

Plats: Saddle and Sabre, Tegnergatan.
Tid: November 2008.
Miljö: Trevlig saloon mittemellan Sveavägen och Birger Jarlsgatan. Restaurangen är läckert inredd och pyntad med cowboyhattar, tjurhorn och hästdon Bardisken är trevlig och barstolarna är designade som sadlar. Det kan vara smart att boka bord om man vill vara säker på att få äta samma dag som man är där.
Meny: Amerikansk steakhousemeny med starters, rejäla kötträtter, burgare och efterätter. Men det finns inga side orders! Spännande ölsorter och ordentlig vinlista. 
Menyn på hemsidan stämmer inte riktigt med den vi fick vid vårt besök. Priserna har åkt upp med till exempel 10 kr för 250-gramsbiffarna som nu kostade 279 kr. Det motsvarar 223 kr för 200 gram.
Vi beställde: Blackened Rib eye 250g, Coca Cola, Blackened Rib eye 350g, veteöl.
ÖlunderläggKommentar: Alla bord i den lilla lokalen var upptagna när Biff-bloggen kom in en lördagkväll kl 19.30. Vi satte oss i baren och tittade i genom menyn medan personalen skakade fram sittplatser.
Efter några minuter fick vi ta plats på hörnet vid ett bord för åtta där det redan satt fem pers. Bordsänden krockade med baren och entren, och för att kunna sitta utan att bli överkörda tvingades vi knöka in oss på sidan. Det är lite Broncos och Texas Long Horn-atmosfär vilket kan vara bra att veta. Den som tänker sig mys och hemliga möten bör välja ett annat ställe. 
Vi gjorde vår beställning och sen dröjde det rätt länge innan maten kom. Saddle and Sabre skryter med att de lägger ner krut och kraft på sitt kött, men den långa väntan kändes inte motiverad. Särskilt eftersom en av biffarna var rätt ljummen när den serverades. 
Till rätterna följer en liten bakad potatis, en hög med majs, fyra torra svampar, husets egen BBQ-sås och lite grönsaker. Ganska tråkigt för 279 spänn - eller ännu tråkigare om man beställt en dyrare biff.
Köttet smakade inte mycket. Biffen ska ju vara "blackened" men det kunde vi inte känna. BBQ-såsen saknade också attityd. Vi frågade servitrisen vad såsen heter, men den heter ingenting och de blandar den själv. Och det är klart - heter den inget så är det kanske inte konstigt att den inte smakar något. Vi beställde in lite extra BBQ-sås och fick den serverad i en liten skål som den man tvättar fingrarna i på kinarestauranger.
Det är tråkigt att konstatera, men Saddle and Sabre håller inte. Vi besökte stället i december 2005 och var väl inte helt frälsta när vi gick därifrån. Tyvärr åkte vi på en ny besvikelse. Det är Broncosnivå till Grill Ruby-priser.
Bonus: Nån som såg ut som Mick Jaggers hemliga lillebror var där och käkade. 
Det bästa: Lokalen är riktigt cool. Egna ölunderlägg, ölglas och de har verkligen jobbat med detaljerna.
Det sämsta: De borde jobba med detaljerna kring maten också. För de här priserna krävs mycket bättre käk.

Kommentarer
Postat av: Jimmy

Nu är jag inte lika bevandrad som författarna i köttvärlden men jag måste säga att jag uppskattar Sadle & Sabre och deras mat. Köttet och tillbehören har alltid smakat riktigt bra när jag har ätit och då har jag varit där både under rusning och lugna dagar.

2008-11-25 @ 22:34:42
Postat av: Linn

Vilken bra blogg! Testar Dolly's nu så hoppas att vi blir lika nöjda som du :) MEN nu har jag en fråga till biffbloggen; vart i Sthlm finns en bra biff wellington? Hoppas du kan svara för jag är sjukt sugen efter att ha tittat alltför mycket på Hells kitchen där dom inte gör annat än förstör wellingtons :)

2008-12-03 @ 21:17:23
Postat av: Linn

Vilken bra blogg! Testar Dollys i veckan, hoppas att vi blir lika nöjda som ni! Kan biffbloggen möjligtvis tipsa om en bra biff wellington (eller var det ens finns???). Tack!!

2008-12-03 @ 21:18:56
Postat av: Biff-Bloggen

Kul att du gillar bloggen. Vi kan inte minnas att vi nånsin sett Biff Wellington på menyn på nån av alla restauranger vi varit på. Jag har käkat "Oxfile i knyten" hos bekanta när jag var liten. Det var supergott. Är det samma sak? Vi ska hålla ögonen öppna och skriver ett inlägg om vi hittar det. Alla läsare är givetvis välkomna att tipsa.

Skriv gärna igen och berätta vad du tyckte om Dollys.

Postat av: Biff Wellington

gör det själv istället :)http://www.foodetc.se/wellington.php

2009-01-08 @ 18:13:28
Postat av: Biff-bloggen

Tack, men bacon? Det kan väl aldrig bli bra med bacon?

2009-01-09 @ 18:30:22
URL: http://biff.blogg.se/
Postat av: Daniel P

Jag har inte provat maten, men som ölhak är det riktigt bra. Grymt skön stämning.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback