Saddle and Sabre

Plats: Saddle and Sabre, Tegnergatan 9.
Tid: December 2005.
Miljö: Restaurangen ligger längs samma gata som Broncos och den irländska puben Limerick. Den ligger också runt hörnet från porrklubben på Döbelnsgatan om du känner till den bättre...  Saddle and Sabre på nummer 9 är rätt långt upp på Tegnergatan, nästan ända nere vid Birger Jarlsgatan. Så ge inte upp om du gått ett tag och inte hittat fram.
Inne i lokalen är det rätt trångt och det känns att det är ett steakhouse med rock'n'roll-attityd och ingen finkrog med linneservetter. Nästan lite mc-klubb känns det som när man tittar sig om kring. Jeans, boots och rutig skjorta med skinnväst skulle inte sitta fel. Det här är inget för dig som går runt och hävdar din rätt till en privat sfär.
Väntetid: Cirka 20 minuter fick vi vänta innan vi det fanns ett ledigt bord. Restaurangen var välbesökt den här kvällen. Men det fanns möjlighet till barhäng med ett bra urval av ölsorter medan vi väntade.
Meny: Klassisk och bra steakhouse-meny. Förrätter och snacks, riktiga biffar av olika slag, och desserter. Köttet serveras med potatis, grönsaker och husets egen grillsås.
Saddle and Sabre har också ett stort ölutbud. Falcon, Norrlands Guld, Spendrups och Pripps Blå kan du glömma. Det här är ett ställe som jag tror att de som utger sig för att vara ölproffs kan uppskatta.
Vi beställde: 1 Lamb racks, 1 Rib eye steak (250g), 1 Winter lager, 1 Samuel Adams + öl i baren medan vi väntade.
Kommentar: Personalen var schyst och gav oss första bästa bord som blev ledigt. När maten kom in på bordet var köttet ganska kallt. Mer kallt än ljummet faktiskt vilket är svårt att åstadkomma när man grillar. Vi bad om att kocken skulle burna på biffen lite till. Efter påvärmingen blev köttet lite varmare men det kändes fortfarande inte nygrillat. Lamb racksen var riktigt gott, men portionen alldeles för liten.
En bit in i middagen kom ett större sällskap in i lokalen och behöver vårt bord. Personalen ber oss att flytta till ett annat bord. Det är nog ett moment man ska vara beredd på här, även om det känns lite muppigt. Alternativet är att man börjar krångla, vägrar flytta på sig och hotar med Sverker Olofsson, men då blir man en sån där besvärlig människa - de tycker vi inte om. Vi kanske hade gillat läget bättre om inte biffen varit kall. 
Prisläget på Saddle and Sabre är en bit över nivån på till exempel Texas Long Horn. Annars påminner de mycket om varandra i steakhouse-känsla och menyer.
Det bästa: Plus för kunnigheten och känslan på dryckessidan.   
Det sämsta: Den kalla biffen.
Bonus: De stenhårda träbänkarna och borden på uteserveringen har Saddle and Sabre-loggan inbränt i träet. Riktigt coolt.

Kommentarer
Postat av: Jonte

Mc-klubb? Varje gång jag går dit ser det mer ut som nån form av cowboy-hak. Mc-grejer har jag aldrig sett nåra däremot såg jag nåra bikers en gång. Maten är väl inte den billigaste i stan men fan i mej värd varenda krona.

2007-01-20 @ 21:55:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback