Mississippi Inn

Plats: Mississippi Inn, Nytorgsgatan, Södermalm.
Tid: December 2008.
Miljö: Mississippi Inn ligger tvärs över gatan från Cafe String och inte långt från barerna på Skånegatan och Bondegatan. Lokalen är sådär lagom stor och det är bra stämning. Restaurangen är inte inredd som något Steakhouse. Men menyn är inspirerad av den amerikanska södern.
Meny: En trevlig meny med starters, sallader, veggoalternativ, kött, burgare, efterrätter och en rejäl radda med side orders. På biffsidan finns det främst fyra alternativ: Oxfile, kalventrecote, biff och lammrostbiff. Det står inget om hur stora biffarna är, men när vi frågade så sa personalen att de ligger runt 200 g allihopa. Vi undersökte inte om det gick att beställa större biffar. Till rätterna ingår valfri potatis. Alla side ordersar kostar 20kr. Priserna (biffar mellan 195-245 kr) är ungefär som på liknande ställen. Inga side orders ingår.
Vi beställde: Sirloin-biff, klyftpotatis, Coca Cola, house salad, BBQ-sås, Veal Ribeye (kalventrecote), klyftpotatis, Coca Cola, Quesadillas, Chili bearnaise.
Kommentar: Vid Biff-bloggens besök var det inte alls mycket folk i lokalen. Det var lätt att få bord och personalen tog sig tid och satte sig ner och berättade om de olika maträtterna och tipsade om tillbehör. Vid alla biffarna utom just biffen står det vilket djur köttet kommer ifrån. När vi frågade om biffen sa servitrisen att det är ko, nötkött alltså.
Vi fick in dricka och en korg med bröd och en slags tapenade. Maten kom in i snygga vita tallrikar formade som Zorros hatt. Alla side orders kom i egna små skålar. Upplägget var väldigt trevligt. 
Köttet var ljusare än vad vi är vana vid från andra ställen, och den påminde till viss del om fläskkottlett. Den kändes också ganska liten. När vi frågade personalen en gång till om det verkligen var ko, gick de ut i köket och kom tillbaka med nyheten att även biffen var kalvkött. Det anses säkert vara finare kött - men det var ändå en överraskning. Vi beställde köttet medium rare men tyckte ändå att biffarna var ganska torra. 
Side order salladen var läcker och de hade inte snålat på tomaterna. Quesadillasen var suverän. Chili bearnaisen var slätstruken och tillförde inte mycket. BBQ-såsen funkade inte alls till köttet. 
Nästa gång testar vi nog oxfilen eller Mississippis burgare som verkade vara det hetaste bland gästerna.
Det bästa: Personalen var rakt igenom väldigt trevlig och serviceminded.
Det sämsta: BBQ-såsen var som tunn tabasco med lite röklukt. Bra BBQ-sås tycker vi ska vara mörk och lite trög. Den här var tunn och röd och vi vet inte vad det var.
Det mest mystiska: På menyns framsida står det massa ord "plötsligt, artigt, smutsigt" med mera. Den som har en bra förklaring till vad som menas och hur man ska uppfatta dem får gärna höra av sig.
Detalj: Stolarna. Sitsen var lutad typ 4 grader bakåt så man hamnar i perfekt ät-vinkel, lite lätt tillbakalutad. Nu är det här inte ett ställe där man knäpper upp byxknappen och fäller ut magen efter avslutad middag, men skulle man teoretiskt vilja göra det så är det ungefär det lutet du sitter i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback