Dollys Saloon

Plats: Dollys Saloon, Götgatan.

Tid: November 2007.

Miljö: Götgatan vid Skanstull, granne med Brother Tuck. Restaurangen har riktig saloon-känsla med timmerväggar, djurskallar, kristallkrona och svag countrymusik i bakgrunden. Se tidigare recension.

Meny: En gigantisk meny, och då pratar vi inte bara om innehållet. Själva pappret som menyn är tryckt på är stor nog att två personer kan gömma sig bakom den. Menyn är gjord med känsla och innehåller allt en biffgäst önskar sig. Det finns färdiga kombinationer och dessutom möjlighet att välja bland side orders-utbudet och göra en egen specialare (fyra side orders ingår!).

Köttet dominerar naturligtvis, men det finns även andra maträtter. Se Dollys hemsida.

Vi beställde: Ribeye 200g med 4 valfria side orders (blandsallad, guacamole, klyftpotatis, bullfightersås) Pepsi, Ribeye 300g (cole slaw, bullfightersås, blandsallad, klyftpotatis) + extra side order pina con chili samt Samuel Adams öl.

Klientel: Blandat med dragning åt det yngre. Nånstans i intervallet mellan Ruby-gubbar och Fridays-kids.

Kommentar: Vi besökte Dollys en fredagkväll kl 18 utan att ha bokat bord. Det är ganska exakt ett år sedan vi var här senast.
Vi möttes i entren av en i personalen som visade oss direkt in. Lokalen var fylld till kanske tre fjärdedelar.

Vi fick bord, menyn, chips och beställa dricka i snudd på samma andetag.
Att Dollys bjuder på chips med salsa före maten är en trevlig detalj som vi uppskattar otroligt mycket. Det visar på värme och ett härligt engagemang för gästerna.

Servicen är bra, personalen trevlig, snabb och kunnig.

Maten är suverän, tack vare det genomtänkta och snygga upplägget och konceptet där så många olika saker ingår.

Köttet, en entrecote, var spänstigt, kändes fräscht och smakade mycket bra.

Tillbehören är så väl tilltagna att man kan mixa varje tugga maximalt utan att riskera att hamna i ofas.

Prismässigt håller Dollys samma nivå som andra biffställen. En 200-gramsbiff kostar 190 kr. Det som gör Dollys speciellt är att du får så mycket mat för pengarna.

Dollys är det ställe som Biff-bloggen spontant skulle rekommendera på en allmän fråga om var man ska käka biff i Stockholm.

Plus i kanten: Uppdelningen av side orders i olika priskategorier. Sallader, cole slaw och större grejer kostar 25 kr, bearnaisesås och mindre side orders kostar 18 kr och extra piff tex salsa, BBQ-sås kostar 9 kr. Unikt bland Stockholms biffställen och ett klockrent drag.

Det bästa: Det känns som det händer nåt när du besöker Dollys. Den känslan är viktig och lämnar ett avtryck som man minns. Den som väljer bort Dollys en biffkväll måste ha en riktigt bra motivering eller är ute efter något väldigt specifikt.

Det sämsta: Det kan vara svårt att hitta till restaurangen. Dollys lokal går liksom på fel ledd. Trots att det är en rätt stor restaurang så är exponeringsytan mot Götgatan liten.

Bonus: Biff-bloggens recension från förra besöket hänger inramad i entren.


Kommentarer
Postat av: JaanaBanana

Fin blogg¨


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback