Helenes Krog

Plats: Helenes Krog, Östermalm.
Tid: Oktober 2005.
Meny: Ett brett urval av kött, fisk och pasta. Säkert fem av varje sort. Gott om förrätter och efterrätter också. Kanske mer klassiska alternativ än fantasifulla och unika. Det går utan problem att sätta ihop en meny bestående av Toast Skagen, Biffpasta samt glass med chokladsås. Priserna ligger på normalnivå. Menyn finns som pdf-fil på krogens hemsida för fler detaljer.
Vi beställde: 2 entrecote (biffstorlek okänd), 2 coca cola. Köttet serveras med en standarduppsättning potatis, sallad, kyddsmör och bearnaisesås.
Miljö: Krogen ligger lite instängd på en tvärgata till Birger Jarlsgatan. Geografiskt är det inte långt till Riche, men på alla andra sätt är det mil mellan ställena. Krogen är enkelt möblerad med mycket träpaneler, enkla bord och stolar. Det står värmeljus i glasbyttor på bordet och det skapas lite Ikea-känsla. Vid Biff-bloggens besök (en söndagkväll efter Djurgården-HV 71, 2-8) var det i princip tomt i lokalen. Det var rätt nära stängningsdags visade det sig, men personalen lät oss sitta kvar i lugn och ro medan de röjde i andra delar av lokalen.
Kommentar: Helenes på Östermalm är en av tre restauranger i Helene-imperiet i Stockholm. Vi hamnade här på Östermalm sedan vi läst om restaurangen i en av de lokala gratistidningarna.
Maten var helt okej och innehåller alla delar man kan förvänta sig: kött, potatis, sås och grönsaker. Men det fanns inget som fick anrättningen att lyfta. Helenes Krog känns som en medioker restaurang som inte har något speciellt att komma med. Den är absolut inte dålig på något sätt, men den saknar detaljer som gör att man känner "vi måste gå till Helenes Krog".
Det bästa: Bra utbud av kötträtter.
Det sämsta: Sirloin steak serveras i 4 olika storlekar. 175g, 300g, 450g och 900g. Min pappa har lärt mig att 200g är en normal portion. 175 är därför lite lite, medan 300 är lite mycket. Vem som beställer 900g vet jag inte. Han borde uppsöka doktor snarare än en restaurang.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback