Grill Ruby

Plats: Grill Ruby, Österlånggatan, Gamla stan.
Tid: September 2007.
Miljö: Mysigt gammalt hus i närheten av Slottet. Området är charmigt, men det är rätt trist invändigt trots allt. Påminner om Texas Long Horn på Östermalm. Ljusgrått, kyligt, enkel inredning och på väggen hänger det handdukar - inramade. Fina servetter, rejäla köttknivar.
Meny: Bra grillmeny med ett brett utbud av för- varm- och efterrätter. Två side orders ingår. En måste läggas på potatis. Ställets egen BBQ-sås, Paris Texas, ingår också. Den går bara att få på Grill Ruby och Mäster Anders.
Dyrt! Se vårt tidigare besök.
Vi beställde: 200 gram sirloin med sweet potato-gratäng, tomatsallad, Coca Cola samt 200 gram sirloin med sweet potato-gratäng, spenat- och parmesansallad, 1 glas husets rödvin (Bulgarisk merlot).
Klientel: Blandat med inslag åt det äldre hållet. Par, äldre par, tjejjäng, gubbar som dricker öl och äter nötter.
Kommentar: Äntligen, efter två år, var det dags att besöka Grill Ruby igen. Eftersom priserna är så pass höga är det inte riktigt ett ställe man slinker in på när man är hungrig. Men nu var det en tjänst som skulle kvittas och då är Ruby ett bra val.
Vi kom till restaurangen kort efter öppning kl 17. Vi möttes i entren av en i personalen som frågade om vi var två. Det var vi och sen stack hon. Efter några förvirrade sekunder kom en annan ur personalen och visade var vi kunde sitta.
Eftersom vi varit här tidigare var menyn ingen överraskning, vi var rätt säkra på vad vi ville ha. Däremot var det svårare att bestämma sig för den optimala mixen bland side orders. Vi blev rekommenderade att testa spenatsalladen så vi slog till.
Efter normallång väntan kom biffen, serverad helt ensam på en gigantisk tallrik. Det såg inte mycket ut för världen, men när man tömt skålarna med gratäng och sallad så såg det genast mycket bättre ut.
Att bedöma Grill Ruby den här gången är en tuff uppgift. Eftersom förra besöket var fantastiskt så är det lätt att börja jämföra med det i stället för att betrakta det här som ett normalt biffbesök. Det finns en hel del förväntningar med i bilden som kan störa intrycken.
Klart är ändå att köttet är bra. Det har en bra smak och är bra grillat. Salladerna är rejäla och fräscha och BBQ-såsen höjer smaken en nivå till. Däremot är vi inte helt nöjda med sweet potato-gratängen. Den är rätt smaklös. Rätt liten var den också. Det är lätt att hamna i ofas och bli sittande med en bit kött på slutet. Det optimala är när all mat tar slut samtidigt.
Det är lite synd att de inte har vanlig potatisgratäng på menyn. En standardgratäng är bland det bästa som finns ihop med en bra biff. Ibland behöver man inte krångla till det.
Personalen är trevlig, de gör vad de ska och frågar med jämna mellanrum om det är bra, om vi behöver nåt annat. Attityden denna dag är lite svår att bedöma. Å ena sidan är det lite Texas och Broncos-stil på personalen, kaxig och tuff med jeans och t-shirt. Å andra sidan är språket taget från en finkrogsrepertoar. Tex  "Är allt till belåtenhet?", samt "önskar ni något mer?". Svårt att få ihop. Hade de tagit Broncosstilen helt ut skulle de ha sagt: "Är det bra eller?" och "Du säger till va om du vill ha nåt?" 
Bara en betraktelse, ingen kritik.
Slutomdömet kan sammanfattas i tre viktiga punkter:
1. Grill Ruby är bra, men dyrt.
2. Förra besöket på Grill Ruby var bättre.
3. Stockholm Citys recension härom veckan kan vi inte känna igen oss i.
Det bästa: Grill Ruby är ett av Stockholms riktigaste och rejälaste biffställen.
Det sämsta: Inredningen. Väldigt trist känsla. OK, det regnade ute och var halvmörkt - kanske inte de bästa förutsättningarna...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Åt en fantastisk fläskkotlett här!!

2008-02-09 @ 16:07:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback