Recension - Linas Bar

Biff-bloggen har återigen gjort ett besök på Linas Bar, ni vet lillasyster till Broncos Bar, biffhaket i Vasastan. Den sistnämnda uppgiften är något osäker, då servitrisen inte hade någon aning om Linas Bar hade koppling till varken Broncos eller Hoa Hoa Dahlgren, som tidigare ägt Broncos.
*
Wikipedia säger dock annorlunda: Hoa Hoa har under flera år också varit restaurangägare i Stockholm: senast den nyligen sålda Linas Bar vid Fridhemsplan där han ofta lagade maten och tidigare Broncos Bar Norrmalm.
*
Anyho, Linas är en enkel kvarterskrog med fokus på kött. Menyn är dock mer enkel i sin utforming (inplastad) än i sitt innehåll (flera olika köttstycken, diverse såser och tillbehör).
*
Det som framför allt utmärker Linas är den enkla utformningen av lokalen, rakt-upp-och-ner serverade biffar, och serveringen. Vänligt och grabbigt.
*
Broncos och Linas Bar har väldigt lika menyer, med undantaget att Linas har färre alternativ att välja på när det gäller såser och potatis till biffen. På Broncos finns exempelvis jordnötsås, vilket Linas skalat bort.
*
Linas har också några attraktiva paketmenyer, med en förrätt samt biff för runt 200 kronor.
Biffbloggen tog ett sådant paket med renskavsröra på toast till förätt, och samt en 200 grams entrecote till huvudrätt. Till det valdes klyftpotatis och bearnaisesås.
*
Allt smakade förnämligt utan att nå topphöjder.
*
Man saknade exempelvis bbq-sås vid bordet. Det finns inte ens som tillval på menyn.
*
Linas, liksom Broncos, erbjuder populära hamburgertallrikar som kan fås i olika storlekar. Vid tidigare tillfällen har biff-bloggen testat dessa både på Linas och Broncos, och de är värda sina cirka 120-130 kronor.
*
Linas passar när man vill ha en anspråkslös upplevelse och sitta och snacka lite till en halvbillig biff, innan ett biobesök. Det är ingen jätterolig lokal och personalen är lite gymaktig, hövlig men lite kantig. På Linas är det aldrig jättebra, och det är aldrig jättedåligt, hyfsat trygg upplevelse alltså, man slipper bli överraskad.
*
Vill man ha det där lilla extra, är det bättre att knalla ner gatan några hundra meter längs Hantverkargatan till Rosmarin , där du bland annat kan få en härlig ädelostbit på biffen och lite mysig fransk kvarterskrogskänsla. Vår recension av Rosmarin hittar du här

Kommentarer
Postat av: frodo

alltså det verkar som det viktigaste för er är att det är billigt och inte bra?????jag betalar hellre mer för en bra köttbit än lite för skit, men det är väl jag det. ni bör dock byta namn till budget.biff.blogg.se så att det stämmer mer.

2009-10-07 @ 00:53:47
Postat av: Biff-bloggen

Vi har inga planer på namnbyte.

Hoppas de övriga recensionerna på bloggen kan hjälpa dig att hitta det ställe som passar dig bäst.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback