Prischock på biff-restauranger

Biff-bloggen skakas av den senaste tidens prishöjningar på biffkrogarna.
Två av ställena som höjt prisnivån på senare tid är
Houston Steakhouse och Texas Longhorn-kedjan.
En 200-gramsbiff på Houston kostar nu 205 kr (tidigare 170 kr, +20%) . 
En 200-gramsbiff på Texas kostar nu 220 kr (tidigare 175 kr +26%).

Vid ett besök på Dollys Saloon i slutet av augusti låg priserna kvar på samma nivå som tidigare. Även Jimmys Steakhouse och Fridays, kör vidare utan förändringar hittills. Vad gäller övriga restauranger som vi tidigare recenserat har vi inte kollat hur prisnivån ligger i dag.

Det här gör ju att till exempel Texas nu seglat upp och blivit ett av de dyraste ställena. Och med tanke på att ingenting förutom pommesfrites och majs ingår så känns det inte särskilt prisvärt längre.
Houston, ok, det var schyst i nivå förut med tanke på att två side orders ingick. Om det upplägget fortfarande gäller så kan de kanske komma undan.
Men skillnaden mot tex Jimmys blir ju mindre. Tidigare har vi tyckt att Jimmys känts dyrt (250 g för 225 kr) men det hamnar ju i ett helt annat läge nu.
Biff-bloggen kan dock glatt meddela att på Dollys Saloon får man fortfarande en 200g entrecote med FYRA valfria side orders för 198 kr.
Dollys var ett säkert kort att rekommendera redan innan prischocken. Nu är de bara ännu mer säkert.

Kommentarer
Postat av: BD

Har ni noterat de kraftiga prisökningar det varit på nötkött generellt?En bra bit kött på affären är ju oerhört mkt dyrare idag än för något drygt år sedan. Det måste varit en explosion de senaste åren?Gissar att detta tippar över på restaurangerna också.

2008-11-08 @ 11:03:50
Postat av: Biff-bloggen

Vi har tänkt lite på det. Du har helt säkert rätt. Nu tycker vi att kött i allmänhet har en väldigt fladdrig prisnivå i butikerna och det är svårt att säga vilken nivå som är normal. Men visst var det länge sen man kunde få entrecote för 149 kr/kg. Och lyxigare kött för uppåt 300 kr/kg är inte ovanligt. Självklart måste det även få effekter för restaurangerna precis som du skriver.

Helt plötsligt känns det som om marknaden för de omtalade köttjuvarna blivit lite hetare.

Postat av: Carl

Sveriges dyraste chark hittar vi på ICA Baronen Odengatan 40. Där går ett kilo oxfile på över 350kr. En bit Danish Crown fläskfile kostar över 129kr kilot (ordentligt sänkt, brukar ligga över 160kr), medans på Hemköp Odenplan kostar en bit från samma charkuteri under 100-ingen.Entrecote hittar man nuförtiden för 149kr kg, ibland 99kg kilot (svensk kossa) i var och varannan butik. Förutom just Ica Baronen, där kostar det 229kr kilot.Houston Texas har gjort om inredningen något och skapat en loungesektion i området mot Odengatan. Delsvis ny personal, men god mat och trevlig och aktiv personal.

2009-09-27 @ 19:20:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback