Biff-doping?

Jag läste ett vanligt hederligt Mat för dagen-recept i Aftonbladet. Det handlade i och för sig om fisk men hade rubriken "Fuska till grillsmaken". Mitt i receptet kommer det - Blanda olivoljan med Liquid smoke i en stekpanna.
I slutet av receptet står att "Liquid smoke finns i de flesta livsmedelsaffärer. Några droppar ger rökig grillsmak".

Hur vanligt är det här? Det här är sensationella uppgifter. Frågan är hur man ska reagera. Är det Biff-doping eller ska det likställas med att krydda. 
Har du erfarenheter av Liquid smoke? Skriv gärna en kommentar.

Kommentarer
Postat av: Jojje

jag väntar på en recension av nyöppnade taste of texas på rörstrandsgatan... vågar ej gå dit förrän du har provat och skrivit om stället här.

mvh meatlover

2007-01-29 @ 16:52:40
Postat av: Biff-bloggen

Härligt, ett nytt potentiellt biffställe i staden!

Tackar för tipset Meatlover!

Denna måste testas snarast!

Vänliga hälsningar,
Biff-bloggen

Postat av: Scribo

För att återgå till "Liquid smoke" så är min upplevelse att fel använt (för mycket) dödar det vilken rätt du än försöker dig på. Försiktighet i början rekomenderas. I en marinad kan det bli riktigt gott.

kan upplysa om att får man det på fingrarna får man slita hårt för att få bort lukten.

2007-02-03 @ 16:36:47
URL: http://www.scribo.se/
Postat av: Jonas Nordin

En liten tesked liquid smoke är lagom dos för att göra goda lite rökiga hamburgare av ett halvkilo köttfärs. Glöm dock inte de vanliga kryddorna.

2007-02-11 @ 17:54:24
URL: http://[email protected]
Postat av: Biff-Bloggen

För några veckor sedan blev jag bjuden på en helt suverän egengjord köttfärssås (tillsammans med spaghetti) som enligt uppgift innehöll liquid smoke.

hade sedan dess tänkt att prova receptet på såsen själv. får väl motta en halv-tesked ungefär på 0,5 kg köttfärs.

Känns som att liquid smoke kanske är den nya sweet chili såsen... bra att använda i allt :-)

2007-02-15 @ 15:14:46
URL: http://biff.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback