Biff-bloggens superlista
1. Dollys Saloon
Har allt du kan önska dig till ett bra pris. Coolt koncept, bra personal, enorm meny.
2. Mäster Anders
Kanon-biffar. Dyrt, men kvaliteten klarar att matcha priserna.
3. Grill Ruby
Toppklass på köttet. Ligger i topp om det är bästa köttet du är ute efter oavsett pris.
4. Jimmys Steakhouse, City
Personalen är mycket bra, lokalen trevlig och maten håller hög nivå.
5. Texas Long Horn, Skånegatan
Stabila biffar. Favoriten av Texas-ställena tack vare lokalen.
6. Texas Long Horn, St Paulsgatan
Ett tryggt val för biff-ätaren. Skön lokal, men lite liten vilket gör det svårt att få bord.
7. Houston Steakhouse
Helt ok. Enorm klyftpotatis. Saknar den rätta steakhouse-känslan.
8. Jimmys Steakhouse, Söder
På listan mest tack vare sin lokal. Hade placerat sig högre om maten varit lika bra.
9. Texas Long Horn, Östermalm
Precis som sina Texas-kolleger i maten. Lokalen är som en ölhall.
10. Broncos Bar
Vinner på sin sympatiska prisnivå. Bra utbud med rejäla biffar och såser.
-----------------
Bubblare: Texas Long Horn, Kungsholmen, Saddle and Sabre, Fridays.
Läs alla Biff-bloggens recensioner här.
Hmm, när var ni på Dollys senast? Undra om det varit ett ägarbyte eller något, för det är inte så bra längre.
Säger du det? Vi har varit där utanför Biff-bloggens ramar senast i augusti i år. Då var det väldigt bra. Senaste officiella blogg-besöket var i december 2007. Då var det också väldigt bra. Varför var det kasst nu tyckte du?
Jag hade en bra upplevelse för ca ett år sedan. Nu var köttet dåligt hanterat och inte i enlighet med någon i sällskapets önskemål. Håller med den här recensionen till stor del:
http://www.pastan.nu/ataute/dollys-saloon-and-steakhouse-1.17299
Vad tyckte ni om den?
Wow, det var en ruggig sågning. Det står var och en fritt att tycka som de vill.
Vi känner inte igen den beskrivningen. Framför allt personalen har alltid varit bra.
Visst har vi ätit bättre kött på Grill Ruby och Mäster Anders, men Dollys biffar har inte varit dåliga och allt annat runtomkring har hållit sån klass att det tippat över till deras fördel.
Men visst, nåt kan ha hänt nyligen. Ös på här nedan ni som varit där.
Enligt förteckningen över alkoholtillstånd i Stockholm har det faktiskt skett ett ägarbyte under sommaren på Dollys. Det kan ju vara en förklaring. Däremot är DN:s sågning gjord före ägarbytet.
http://www.sot.stockholm.se/alktweb/default.aspx?flik=3&ObjektID=382
Bra lista. Jag håller med om att Dollys är ett fin-fint biffställe och förtjänar en hög placering. Jag hoppas att ni kan besöka Grill på Drottningg. 89 någon gång och berätta om biffarna där är så bra som det sägs.
njaa... Igår fick jag en av de sämsta entrecote:erna jag någonsin ätit på Dollys. Och då bedyrade servitrisen att den var sååå mycket bättre än deras biff.
Den var trådig, senig, seg och med 30% oätligt segt fett.
Vi var fyra stycken som fick exakt samma sorts bit. Stället var dock trevligt. Kanske skulle fokusera på färre tillbehör och bättre kött.
Även ribs:en var en smula torra.
Jag var på Texas longhorn vid slussen. Beställde entrecote. Fy fan vad det smakade äckligt. Fick lämna det, typ.
Jag har varit i Tokyo och ätit Kobebiff för 5000kr/kg. Seriöst, det finns inget bättre kött. En nackdel är att jag kan inte äta biff längre. Allt är äckligt. Jag har slutat äta biff. Jag skriver mera om hur Kobe biffen smakar, här:
http://marianova.com/users/kebabbert/blog/kobe-biff
Willys (östermalms saluhall) guldkött för 1300kr/kg, går inte att jämföra med.