Taste of Texas

Plats: Taste of Texas, Rörstrandsgatan, St Eriksplan.
Tid: Februari 2007.
Miljö: En relativt nyöppnad restaurang, slog troligen upp portarna vid årskkiftet 06/07. Vi känner inte till om det finns några kopplingar till Houston Steakhouse eller Texas Long Horn
Inne i lokalen är det tomt, kalt och mörkt. De enkla träborden och stolarna är svarta, belysningen nära noll och ett litet värmeljus i trendiga kupor av frostat glas står på varje bord. Inte en millimeter av steakhouse-känsla finns nånstans.
Klientel: Vid ett bord satt tre män i 30-årsåldern i bästa after work-stil. Ett par i 30-årsåldern satt och käkade, och så var det vi. Lite senare på kvällen dök ett äldre par upp och tog en kopp kaffe.
Meny: Om inte inredningen hade några spår av Texas så har menyn det. Taste of Texas serverar entrecote och biff i olika storlekar (Girls 200g, Gentlemen 300g etc), fajitas, ribs, burgare, förrätter och efterrätter. Men det finns inget på menyn som sticker ut och gör stället speciellt.
Vi beställde: 1 Biff New York strip 300g, 1 entrecote rib eye steak 200g, 2 Pepsi. Jag hävdar bestämt att 200 gram är en lagom portion och att det bara är en provokation att kalla storleken "Girls".
Kommentar: Redan när vi stod utanför entren och gluttade på menyn blev vi oroliga. Förutom priserna (billigaste biffen 195 kr) verkade det som om ingenting ingick. Jo, en side order ingår men den måste man offra på bakad potatis, pommes frites eller blandsallad. Det går att köpa till extra potatis eller sallad för 25 kr eller salsa/chilibearnaise/vitlökssmör för 20 kr. Jämför det med Houston Steakhouse där 2 side orders ingår eller Dollys där extra såser kostar 9 kr.
Vi gick in och fick bord direkt och vi beställde dricka och käk. Sen hände ingenting. Inget bröd, ingen sallad, ingenting. Det är synd. När man gått in och satt sig och ställt alla vanliga frågor till varandra (och bilen går bra?) behövs en isbrytare. En korg med bröd kan betyda så mycket.
När maten kommer in är den sparsamt dekorerad. Grillsås har åkt slalom över den vita tallriken, en majsplupp ligger i ena hörnet och en liten liten salladstuss toppar köttbiten. En skivad tomat hade lättat upp det här betydligt. Lär av kebabställena.
Entrecoten är varken bra eller dålig. Som Henrik Larsson skulle säga: "Den är ok". Biffen däremot är fin, bra grillad och smakar bra. Husets egen BBQ-sås lyfter smaken lite, men såsen är tunn och smakar på gränsen till blaskig. Vi har inget belägg för det här, men vi tror att det är vanlig BBQ-sås utspädd med vatten så att det ska räcka längre. 
Det bästa: New York cut biffen. Extra pommes frites gick att få bara man sa till.
Det sämsta: Taste of Texas har svårt att leva upp till de faktiskt ganska höga priserna. De måste bjuda till mer och hitta nånting som gör att man vill komma tillbaka. 
Bonus: Servetterna luktar illa. Byt tvättmedel.
Cred-poäng: Servitrisen påpekade att de inte hade Coca Cola när vi beställde det, och undrade om det gick bra med Pepsi i stället. 

Vi rundade av med hallonpaj och chokladtårta på Lundbergs tvärs över gatan och blev på bra humör igen.

Kommentarer
Postat av: Meatlover

Hej och tack för recensionen av stället jag tipsade om för ett tag sedan. Har inte varit där själv ännu och det är tveksamt om jag kommer att gå dit nu när jag läst era åsikter om syltan. Jag går förbi ganska ofta och har reagerat på att det sällan är fullt eller speciellt mycket folk. Det skulle naturligtvis vara mer folk om det var bra, prisvärt, etc med tanke på att det ligger på rörstrandsgatan dit många hungriga går utan att nödvändigtvis ha bokat bord.

Måste säga att Mäster Anders är nr 1 för mig utan tvekan.

Keep up the good work!

Mvh Meatlover

2007-02-19 @ 14:18:01
Postat av: Biff-bloggen

Hej Meatlover, tack för din information, den är värdefull. Kul att du gillar Mäster Anders. Det gör jag också. Lite oväntat. Det ser inte alls ut som ett biffställe, men det var riktigt bra mat. Men nu är det länge sedan jag var där.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback