Jimmys Steakhouse

Plats: Jimmys Steakhouse, Tjärhovsplan.
Tid: Januari 2006.
Vi beställde: Salt Lake Ribeye 250g, Carlsberg.
Miljö: Långt bort på Söder ligger Jimmys Steakhouse. En ganska stor restaurang i ett eget hus. Överraskande långt bort kändes det. Man kan ta sig hit på flera sätt. Buss 2 och 3 stannar utanför dörren. Annars kan man ta sig från Slussen och gå upp för backen åt vänster, eller från Medborgarplatsen och gå förbi Kvarnen och rakt upp tills man kommer fram.
Inne i lokalen är det stenväggar och träpelare från golv till tak. Rakt fram sitter ett buffelhuvud och till höger finns en baravdelning med fåtöljer. Själva middagsdelen är till vänster när man kommer in i lokalen. I mitten står kocken i en kökssektion och grillar. Jimmys Steakhouse ger ett mycket trevligt intryck.
Meny: Menyn är bred och innehåller en mängd olika drinkar att starta med, eller snacks och förrätter om man föredrar det. Till huvudrätter finns det fisk och vegetariskt, men det är framför allt köttmenyn som dominerar. Här finns burgare, ribs, biff, lammkotletter, kyckling och grillspett. Varje kötträtt serveras med valfri potatis och ett stänk av grönsaker. Jimmys egen BBQ-sås ingår. Ett ordentligt urval av side orders går att köpa till för 25 kr/styck. Men det blir snabbt lite mycket eftersom priserna på Jimmys redan är rätt rejäla (biffarna går på över 200 spänn). Efterrätter finns det också gott om precis som olika viner och balla ölsorter.
Kommentar: Det här var jättebra. Men kanske är vi förförda av miljön och atmosfären. Det bestående minnet av besöket på Jimmys var just lokalen. Hur maten smakade lämnade inget större avtryck. Jimmys känns ändå som en proffsig restaurang. Det är lätt att förstå priserna för man känner att det här är en fint ställe. Servicen och bemötandet går inte att klaga på. Kommer vi att gå hit igen? Helt klart. Vi måste testa efterrätterna också. Jimmys har allt - om man har råd.
Det bästa: Stenväggen på ena sidan av restaurangen är ett stort berg.
Det sämsta: Vi kände oss lite bortglömda vid vårt bord långt in i ett hörn i lokalen.
Missa inte: Dagens lunch på Jimmys.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback