Houston Steakhouse

Plats: Houston Steakhouse, Odenplan.
Tid: Maj 2006.
Vi beställde: Ribeye steak 200g, Ribeye steak 400g. Pepsi. Rutinerade som vi blivit så kollade vi upp att husets BBQ-sås (märket Texas smoke house) ingår. Därför valde vi bort extra såser som side orders och fokuserade på annat lull.
Meny: I huvudsak biffar av olika slag från 200g (girls) upp till 500g (iron man). 2 side orders ingår. Ytterligare side orders går att välja till för 20kr styck. En 200g entrecote kostade vid vårt besök 170 kr sen ökar priset med 40 kr per 100g vilket är en femma billigare än på till exempel Texas Long Horn. Med 2 side orders som ingår är det riktigt bra.
Miljö: Ett steakhouse som har valt bort saloon-inredningen. En luftigt möblerad restaurang. Inredningen är mer åt det stilrena och trendiga hållet än det trånga steakouse-konceptet. Kocken står och grillar mitt i lokalen. Det är bra, då kan man hålla koll på honom. Restaurangen ligger bra längs Odengatan - ett trevligt område med många restauranger.
Kommentar: Houston Steakhouse öppnade i början av 2006 och är en helt ny restaurang. Om jag minns rätt var det en italienare i lokalen tidigare. Efter att vi fått bord och beställt kommer servitrisen med en brödkorg och en suveränt god blue cheese-dip. En perfekt start eftersom det var första gången vi testade stället. Det är nästan bara vi i lokalen så servicen är utomordentlig.
När maten kommer är det en ordentlig laddning av skålar och tallrikar. Entrecoten var lite senig, det är i och för sig normalt, men kanske var just den här lite mer senig än normalt. Men den hade god grillsmak. Vi fick 5 stora klyftor potatis att dela på. Lite snålt tyckte vi, men det var bara att fråga efter mer så ställde de in en bytta till. Side order-salladen var fräsch och stor och funkade mycket bra till biffen.
Vi blev imponerade. Priserna och konceptet att låta 2 side orders ingå är en vinnare. Antingen väljer man att komma billigt undan eller så blir det pengar över till en efterrätt.  
Det bästa: För en hyfsat stabil penning fick vi en riktigt bra biff-middag.
Det sämsta: Onödigt att snåla på potatisen inledningsvis. Potatis kostar max 7 kr/kilot i en mataffär. Det är bara att ställa ut en rejäl balja på bordet direkt. 
Uteservering: Ja - på sommaren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback