Recension - Marie Laveau

Marie Laveau är inte ett typiskt biff-ställe, snarare en trendig bar för söderkisar. Så kändes det i alla fall när vi övervägde att gå dit. Samtidigt skvallrade menyn om motsatsen. Ett varierat urval av kötträtter och kreativa tillbehör. Kanske var det tillbehören som fick oss att tveka. Menyn innehåller varken bearnaisesås eller cafe de paris-smör. Samtidigt känns just detta lite befriande, och även om de inte kör på texas-stilen, så är det södra USA som är inspirationen för Marie Laveau.

Plats: Marie Laveau, Hornsgatan

Tid: September 2009.

Miljö: Rätt avskalad lokal. Lite helkaklad toalett-känslad. Bristen på mjuka material gör att det lätt blir stimmigt i lokalen. Samtidigt kan ju det vara rätt trevligt, blir lite liksom inte tryckt och tyst stämning.

Meny: Ett brett urval av kötträtter. Entrecote och ryggbiff i olika storlekar. Faktiskt rätt billiga priser, under 1 kr per gram, vilket annars är svårt att hitta dessa tider. De bjuder också på rätter som kanin och tupp.

Vi beställde: 2 st Grilled Ribeye steak (Entrecote) 250 gram, 169 kr. (Köttet kom enligt servitören från ko, vilket kan tyckas självklart, men vi har hört rykten att en del krogar serverar häst. Därför frågar vi). Tillbehör: Pommes Frites 17 kr, Lökringar 17 kronor, grönsallad 17 kronor, morotschutney 12 kronor, blåmögelostcreme 12 kr. 2 Pepsi.

Kommentar: Det vara bara killar som jobbade som servitörer. De såg rätt lika ut allihopa, som brunbjörnar med rutiga skjortor och skägg. Nästan lite Brokeback Mountain-aktigt på något sätt.
*
Servicen var vänlig och kamratlig utan att bli för grabbig. Ett litet minus var att vi fick vänta rätt länge på vår extra beställning av tillbehör vilket medförde att vi fick avsluta måltiden med lökringar när köttet sedan länge var uppätet. Men i övrigt bra. Just vissa tider, som fredagar och lördag i rusningstid, så kan det ta lite extra tid, tror vi. De var också alerta med vattenpåfyllning och såna saker, vilket ändå visar på omtänksamhet.
*
Köttet var bra. En rejäl bit. Väldigt tät struktur vilket fick oss att misstänka att entrecoten kom från annat djur än ko, men servitören insisterade på att det var ko. Smakade i alla fall bra, hade också lite grillmarkeringar.
*
Barbecuesåsen stod redan på bordet när vi kom. Lovande. Dock har den en rätt ovanlig färg, inte alls den bruna färg vi är vana vid, utan mer än orangeaktig färg. Det kan ha påverkat vårt omdöme om smaken. Den smakar chorizo-korv tyckte en biff-bloggare, smakar utmärkt tyckte en annan. bbq-såsen är hur som helst lite annorlunda än andra ställen i stan, på gott eller ont, du bestämmer.
*
Morotschutneyn var kul, smakade friskt och mötte blåmögelostcremen bra.
*
Grönsalladen kändes sådär... finsallad kan vara lite besk i smaken, och därför kanske den egentligen hade passat bättre som dekoration, snarare än som fristående sideorder.
*
Lökringarna var i Max-hamburger-klass, alltså bra, men inte topp-topp.
*

Bonus: Vi hade inte bokat bord och det var fullt, men kyparen lyckades ändå på något sätt fixa ett bord och sprang efter oss med beskedet.

Det bästa: Priset. Man får faktiskt ordentligt med kött för pengarna.
 
Det sämsta: Att servicen ibland dröjer med vissa beställningar på grund av överbelastning.

Kommentarer
Postat av: Mikkan

jag har varit där också. Vi åt mandelgratinerad hummer och chipotleglaserad ungtupp. Billigt i förhållande till den stora mängd riktigt god mat mn fick, kul miljö och allt det där. Vi beh inte vänta särskilt länge på våra grejjer trots att det var en upptagen fredagskväll. Ett av mina bättre restaurangbesök i Stockholm, faktiskt! :)(nästa gång blir det ribs, såklart!)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback