Jimmys i City

NonePlats: Jimmys, Birger Jarlsgatan 41.
Tid: September 2008.
Miljö: Trevlig restaurang. Den kändes rätt liten men ändå med många bord, bardisk och en liten loungedel. Lokalen är långsmal och har högt till tak. Väggarna är tapetserade med kohudar och lite buffel. Det känns som om Jimmys medvetet tonat ner saloon-attributen för att inte skrämma bort gästerna. Det finns trots allt mycket mer än bara biff på menyn. En behaglig atmosfär i lokalen. Bardisken verkar mest vara till för att sitta och vänta på att få ett bord. Inte nåt barhäng även om det säkert skulle funka. 
Meny: Samma som på Jimmys överallt. Kött, fisk med mera + side orders att köpa till för 25 kr/st. Se tidigare recension.
Vi beställde: Lammkotletter med risotto i stället för potatis, Pepsi. Ryggbiff (250g), klyftpotatis, extra tomatsallad och Pepsi. Glöm inte att fråga efter Jimmys egen BBQ-sås.
Kommentar: Efter över ett års snack om Jimmys i City kom Biff-bloggen äntligen till Jimmys i City. Och det var en bra upplevelse. Personalen var väldigt trevlig och tittade in med jämna mellanrum även fast vi hamnat i loungedelen för att vi inte ville vänta en haltvimme på bord.
Det var rätt fullt i lokalen men vi tror att vi kom dit under kvällens absoluta topp.
Vi fick snabbt in dricka och bröd med nån röra som vi gissar innehåller aubergine i nån form. Kul grej.
Maten var bra och efter prishöjningarna som gjorts på en del ställen så kändes inte Jimmys särskilt dyrt längre.
En av orsakerna annars till att priserna är lite högre på Jimmys är att biffarna är lite större. 250g i stället för 200 som är det vanliga.
250g är en rejäl kluns. Men den var bra grillad och husets BBQ-sås till var en riktig fullträff. Lammkotletterna var också kanon och risotton funkade mycket bra ihop med köttet. Maten var sådär härligt varm när vi fick våra tallrikar på bordet. Så där varm att man känner att den är nylagad och inte bara upphettad. Det är bra både för ställets image och smaken. 
Det var roligt att gå på Jimmys och det är helt klart ett ställe vi kan rekommendera. Jimmys (förvisso stället på Söder) kritiserades i Aftonbladet förra hösten för att maten är smaklös, men det är nåt Biff-bloggen inte kan känna igen sig i.
Klientel: Vuxet. En skön blandning av äldre par på middag och vuxna pojkar som sitter och pratar golfresor. Ett par norrmän noterade vi också. Stället ligger i princip vägg i vägg med ett hotell.
Det bästa: Bra käk, helt enkelt. En ordentlig portion som höll bra klass. Efter maten lutade vi oss tillbaka och lät maten sjunka ner. Det är beviset på att man ätit bra. Personalen var trevliga och mycket serviceminded.
Det sämsta: Det känns smått att gnälla på side ordersarna. Men vi saknade ett lite större urval av olika såser att ha till köttet. Vi tycker också att det borde finnas två prisnivåer på side orders. En för sallader och stora grejer, och en lite lägre nivå för såser.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback