Mäster Anders

Plats: Mäster Anders, Kungsholmen.

Tid: Mars 2006.

Miljö: Fint hus i korsningen Hantverkargatan/Pipersgatan på Kungsholmen. Restaurangen ligger mittemot länsstyrelsen, en bank och ett nedlagt postkontor. Området är ganska dött efter klockan 17.00. Men bara runt hörnet ligger poppiga Scheelegatan.

Inne i restaurangen är det högt till tak. Ljudnivån är bitvis ganska hög och det ekar mycket. Golvet ser ut som svartvita kakelplattor a la Kvarnen. Lokalen är inte jättestor. Det går in gissningsvis 20 bord. Trevlig bar.

Meny: Stabil grillmeny, påminner till både innehåll och form om menyn på Grill Ruby. Här finns förrätter, efterrätter och köttbitar i varierande storlekar. Hamburgare, ribs men också fiskrätter. Till grillrätterna kan man också välja side orders i form av sallader och såser. Två stycken side orders ingår (extra kostar 20-25 kr).

Vi beställde: Biff, 200gram, Potatisgratäng, blandsallad (extra side order bearnaisesås), Coca-Cola.

Kommentar: Mäster Anders ger till det yttre intrycket av att vara en finkrog med gåslever, hjortfilé och musslor, men i själva verket gömmer sig ett riktigt grillställe bakom fasaden.

Vi klev in i lokalen och fick ett bord direkt och beställde. Här var vi lite orutinerade. Strax efter att vi beställt ställde servitören fram den berömda Paris Texas BBQ-såsen. Precis som på Grill Ruby så ingår den, men ovetandes om detta hade vi redan bränt en extra side order på annan sås. Det behöver inte vara en katastrof om det inte vore för att Paris Texassåsen är den bästa vi stött på bland restaurangerna.

Vi fick lite bröd att snaska på och efter en stunds väntan kom maten in i små vita byttor. Allt var väldigt fräscht, fina servetter, bra bestick. Enda minuset skulle i så fall vara den lilla byttan med bearnaisesås. Om man jämför side ordersarna så är det stor skillnad i vad man får ut av till exempel en potatisgratäng jämfört med en extra sås. Men de kostar lika mycket.

Köttet hade mycket god smak och kändes riktigt bra. Kanske en av de bästa biffarna hittills.

Potatisgratängen var även den mycket bra. Hela anrättningen kändes stabil. Det här var väldigt trevligt.

Prisnivån på Mäster Anders ligger ett par slantar över andra ställen vi besökt, till exempel Texas Long Horn. Då krävs också att maten och allt som hör till ett restaurangbesök också är ett par nivåer bättre. Undra om inte Mäster Anders faktiskt klarade det.

Det bästa: Överraskningen. Vi trodde inte att Mäster Anders skulle vara ett grillställe. Hade vi inte sett menyn hade vi nog aldrig gått in där.

Det sämsta: Snåla inte med såserna. Gärna fler och större byttor. Eller prova att låta såserna ingå i större utsträckning.

Kändisfaktor: Killen från SVT:s muppserie "Jobba jämt" var där och drack vin med en polare.


OBS: Det här är ingen ny recension av Mäster Anders. Den bara råkar ligga överst. Den låg längre ner förut, men raderades. Nu gör den comeback här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback