Tap House Grill

Plats: Tap House Grill, Västgötagatan, Södermalm.
Tid: November 2005.
Meny: Välsorterad grillmeny med har många bra biffalternativ. Komplett med förrätter, snacks och efterrätter. Två side orders ingår til maten. Potatis finns i gratängform, frites eller klyft.
Plus för det varierade utbudet av olika mer eller mindre vanliga ölmärken. Jag har för mig att jag läst nånstans att det finns en koppling mellan Tap House och
Akkurat. Men jag minns inte exakt var, eller om det stämmer, så den uppgiften får lämas obekräftad.
Priserna är normala, kanske med en viss dragning till det lite dyrare, men restaurangen ger ett bra intryck så det känns rimligt.
Miljö: En väldigt trevlig restaurang med viss mysfaktor. Högt till tak, stora fönster och en välkomnande bardisk vid entren. Restaurangen erbjuder möjlighet till både brakmiddagar och barhäng. Alla bord har röd/vitrutiga dukar. Gulligt.
Men varning för området. Västgötagatan ligger på baksidan av Söderhallarna och bakom Bofills båge på Medborgarplatsen och alldeles intill Skatteverket. Lägg till det ett parkeringsgarage. Det är riktigt mörkt, ruggigt och öde på gatan utanför. Ett tag kändes det som om vi gått fel. Men så uppenbarade sig en fyrkantig betongkloss med lysande skylt.  
Vi beställde: Biff (200g), potatisgratäng, tomatsallad, Coca Cola.
Kommentar: En positiv överraskning. Allting var väldigt trevligt. Bra personal, snyggt upplägg, bra portioner. Men maten smakade ingenting. Jättemärkligt. Biffen var mör och fin. Den hade grillränder och var röd/rosa inuti. Men noll smak. Potatisgratängen var också stor och varm och ryckt direkt ur ugnen. Men den smakade inte heller nåt. Ibland kan man ju känna att kocken har toksaltat, men inte ens nåt sånt märktes. Mycket intressant. Biff-bloggen gillade Tap House Grill och skulle gärna testa det igen. Tyvärr han vi aldrig med ett återbesök.
Det bästa: Ett riktigt steakhouse. Bra atmosfär och grillkänsla i restaurangen.
Det sämsta: Den ruggiga gatan, en sen kväll i november.
 
Fotnot: Den här recensionen är inlagd långt i efterhand. Vissa uppgifter är tagna ur minnet och kan vara lite svajiga. Nån gång under 2006 försvann Tap House Grill och lokalen blev en wok eller nåt.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback