Söderkisen

Plats: Restaurang, Söderkisen, St Paulsgatan.
Tid: Juli 2005.
Miljö: Liten kvarterskrog med uteplats. Ligger gömd i ett litet hörn på Söder inte långt ifrån Mariatorget. Ett mycket trevligt litet gathörn på sommaren när uteserveringen är öppen. Restaurangen består av en matsal och en mera barliknande del med stor tv som visar fotboll ibland.
Meny: Klassisk enkel krogmeny med pasta-, fisk- och kötträtter. Priserna är helt ok. En entrecote ligger på runt 140 kronor. Till kötträtterna kan man välja mellan till exempel potatisgratäng och pommes frites.
Vi beställde: Entrecote med potatisgratäng, Coca-Cola.
Kommentar: Här grillas biffen som den grillas. Medium helt enkelt. Lyxkategorier som bleu, well done, medium, medium rare etc finns inte, och det är inte ett sånt ställe där man ska ta upp det till diskussion. Köttet serverades tillsammans med lite grönsaker och potatisgratängen hade en separat skål. Det är svårt att ge biffen godkänt eftersom det finns så många bättre biffställen. Biffen var lite sladdrig, inte så tjockt skuren och den berömda entrecote-senan var lite knepig att brottas med. Vill du ha en superbiff ska du gå någon annanstans. Men potatisgratängen var jättegod och krogen är trevlig och klart prisvärd. Sammantaget finns det förutsättningar för en bra kväll. Söderkisen håller mer än det lovar. Å andra sidan lovar det inte särskilt mycket.
Det bästa: Mycket trevlig uteplats.
Det sämsta: Uteserveing=se upp för vickiga bord. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback